Начало Избрани Розберг: В Ред Бул ги е страх от Макларън, за Макс е...

Розберг: В Ред Бул ги е страх от Макларън, за Макс е трудно да се класира втори навсякъде

1272
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул ги е страх от Макларън заради скоростта на MCL38, защото тя дава реалистичен шанс на Ландо Норис да спечели всички надпревари до края на сезон 2024, заяви Нико Розберг. Английският пилот на отбора от Уокинг спечели трета победа за тази година миналия уикенд в Сингапур. Той е на 52 точки зад лидера в генералното класиране Макс Верстапен при оставащи шест кръга до края на шампионата, в някои от които има и спринтове.

„Не толкова победата, колкото представянето като темпо и скоростта. Това плаши Ред Бул, защото с тази скорост е напълно реалистично Ландо да спечели всички оставащи надпревари“, коментира Нико Розберг

„За Макс изглежда значително по-трудно да се класира втори, така че битката в световния шампионат продължава. За Макс е почти невъзможно да смята, че ще е втори във всяко състезание, защото Оскар [Пиастри] е там. А Оскар върши страхотна работа. Ще вземе точки от Макс и това е голям проблем (за Ред Бул)“, допълни световният шампион за 2016 г.

Хелмут Марко вече каза, че е отписал битката за титлата при конструкторите през 2024 г. за Ред Бул и че приоритет за тима от Милтън Кийнс до края на сезона ще е борбата при пилотите. В подреждането при отборите Макларън води с аванс от 41 точки. Ферари е на трето място и е на 34 точки зад Ред Бул. Заплахата световните шампиони от последните два сезона да бъдат изпреварени и от Скудерията не е малка. Марко пък описа темпото на Норис в Сингапур като „истинска лудост“.

„Истинска лудост е как избяга напред. Изоставането ни е плашещо. Спешно трябва да подобрим представянето си. Слава богу, че сега ще имаме четири седмици, през които да работим. Много неща трябва да се появят на писта“, коментира Марко

Австрийският съветник на Ред Бул в F1 обясни по-рано, че отборът ще има новости за уикенда в Остин, Тексас. До края на сезона няма много възможности, където екипите да използват нови компоненти, тъй като всички надпревари са извън Европа, и то в две серии от по три поредни старта.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)