Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Времената ни следобед изглеждаха обещаващи

Розберг: Времената ни следобед изглеждаха обещаващи

35
0

Нико Розберг зае втора позиция в следобедната свободна тренировка по улиците на Монте Карло. Тимът на Мерцедес върна по-старите шасита за Гран при на Монако и мнозина следят с огромен интерес представянето на пилотите на екипа с оглед на факта, че конфигурацията с увеличено междуосие пасна повече на Михаел Шумахер.

– Сутринта имах проблем с окачването и заради това загубих известно време – обясни Розберг. – Времената във втората сесия изглеждаха обещаващи и се чувствах наистина удобно в болида. Подобрявахме настройките непрекъснато, а гумите работеха все по-добре в течение на изпитанията – допълни той.

Шумахер пък отново каза, че истински се е забавлявал по време на тренировките. Седемкратният световен шампион смята, че с основание може да е уверен за следващите сесии, тъй като управлението на MGP W01 било прилично.

– Влязох в ритъм, особено при дългите серии. А отборите, имащи предимство по отношение на максималната скорост на други писти, тук го нямат – всички са малко по-близо и това ще направи квалификацията особено интересна – разясни Михаел.

Шефът на тима Рос Браун допълни, че трябва да се работи върху състезателното темпо, което отстъпва на скоростта при наличие на малко гориво в автомобила.