Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рубенс Барикело – пътят до Гран при №300 II

Рубенс Барикело – пътят до Гран при №300 II

78
0

1995 г. Джордан Гран при

– Печели само един подиум през този сезон – второ място в Гран при на Канада.

1996 г. Джордан Гран при

– Нарежда се на първа редица за Гран при на Бразилия, като това е върховият момент в иначе разочароваща година, в края на която Рубенс решава да напусне Джордан. „Времето ми там ме научи как да превърна момчешката си скорост в мъжка.“

1997 г. Стюарт Гран при

– Рубенс блести в Гран при на Монако по мокрите улици на Княжеството и печели първия подиум за отбора. „Рубенс е като хубаво вино – просто става по-добър и по-добър [в течение на годините]“, казва Джеки Стюарт.

1998 г. Стюарт Гран при

– Печели две пети места (в Испания и Канада). „Онзи Стюарт бе най-лошата кола, която някога съм карал и всъщност имаше сериозно влияние върху решението ми да напусна екипа в края на 1999 г.“, обяснява Рубенс.

1999 г. Стюарт Гран при

– Рубенс празнува Гран при №100 в Монако.

– Печели полпозишън на Маникур и Джеки Стюарт му подарява по случая нов Ролекс. „Рубенс просто хвърли стария по мен, докато караше по питлейна“, спомня си Джеки.

2000 г. Ферари

– Рубенс печели първата си победа в Гран при на Германия, надделявайки над съперниците в смесените условия на трасето. „Имам две надпревари, които мога да нарека „най-добрите ми състезания в F1“: първият успех в Германия и последният старт за Уилямс [досега] в Унгария. Извлякох максимума от автомобила и в двата случая, а изпреварването ми на Михаел [Шумахер] преди месец беше добро…“

2001 г. Ферари

– Рубенс не печели победа, но взима 10 подиума (5 втори и 5 трети места), класирайки се трети в шампионата при пилотите.

2002 г. Ферари

– Празнуването на Гран при №300 няма как да премине без да се спомене прословутата надпревара от Австрия, когато Рубенс е помолен да отстъпи победата на Михаел Шумахер. „Мислех, че ще засиля позициите си в отбора. Но сбърках. Никога не получих онова, което тогава подарих.“

2003 г. Ферари

– „F2003 беше великолепна кола.“ Рубенс печели две победи – на Силвърстоун и Сузука.

2004 г. Ферари

– И през този сезон взима две победи, като печели и над 100 точки за една състезателна година за първи път в кариерата си. Крайният му актив е 114.