Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рубенс празнува Гран при №300 на Спа

Рубенс празнува Гран при №300 на Спа

52
0

Своята Гран при №300 ще празнува Рубенс Барикело по време на уикенда за Гран при на Белгия. Бразилецът е абсолютен рекордьор по участия във Формула 1, след като подобри постижението на Рикардо Патрезе от 256 старта през 2008 г. Тогава той бе пилот на Хонда и отбеляза в Турция своя старт №257.

По принцип има спорове относно това каква точно е номерацията на стартовете, но Барикело ще отбележи случая на Спа-Франкоршамп.

– Предстоящата надпревара ще е номер 300 за мен във Формула 1. Чувствам се наистина привилегирован да съм в спорта толкова дълго време и подобно постижение е страхотно. Смятам, че все още се намирам във върхова форма и планирам да остана конкурентоспособен дълго след края на своя стар №300! – коментира Рубенс.
Той вече има специално изработена тениска по случая, която представи с помощта на синовете си Едуардо и Фернандо. В момента тече 18-ият сезон от кариерата на Барикело във Формула 1 и пилотът определено няма намерение да окачва каската. Понастоящем се настройва и за предстоящия старт в Белгия, като и Рубенс като повечето си колеги обича трасето там:

– Спа е страхотна писта. Там спечелих първия си полпозишън, печелил съм на Спа в по-малките категории и нямам търпение да се върна. Трасето беше предизвикателство и преди, но сега ще е още по-сериозно изпитание с пълни резервоари [в началото на надпреварата]. Настройването на автомобилите може да се окаже сериозно препятствие заради дължината на пистата, а колата трябва да е достатъчно бърза за Сурс и Червената вода. Пилотите по принцип предпочитат различни нива на аеросцепление за Спа, така че винаги има възможности за изпреварване – допълни бразилецът.