Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С Алонсо подписахме преди време, преговорите с Бътън се проточиха, обясни Денис

С Алонсо подписахме преди време, преговорите с Бътън се проточиха, обясни Денис

35
0

Главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис заяви, че тимът от Уокинг е подписал договора си с Фернандо Алонсо преди известно време. Преговорите с Дженсън Бътън отнели по-дълго от очакваното. Затова било решено да се изчака, докато дискусиите с англичанина приключат.

Алонсо и Бътън бяха обявени официално за пилоти на Макларън за следващия сезон във Формула 1.

– За мен е несравнимо удоволствие да сме на прага на нова ера в партньорството Макларън-Хонда. Говоря от името на всички в Макларън, казвайки, че съм убеден в решимостта на колегите от Хонда за успеем и в обичта им към победите. Що се отнася до пилотите, то политиката на Макларън винаги е била да има възможно най-силната комбинация от състезатели. Твърдо вярвам, че в лицата на Фернандо и Дженсън разполагаме точно с това – заяви Денис. – С Фернандо подписахме преди известно време, но решихме да не го обявяваме, докато не продължим контракта на Дженсън като негов съотборник. Поради множество причини преговорите с Дженсън се проточиха доста дълго, но сега приключиха и сме уверени, че работата ни с него ще продължи така добре, както и в миналото. Дженсън е на 100% отдаден на Макларън-Хонда, на Формула 1 и победите.

Денис отбеляза по време на пресконференцията, че Бътън е подписал договора си снощи (на 10 декември), като контрактът е за две години. Продължителността на този на Фернандо не бе уточнена. Той каза още, че Алонсо и Бътън са изключително опитен тандем. Испанецът има 234 Гран при, 32 победи, 97 подиума и две титли.

– Фернандо е истинска класа. Сега е на 33 години, което за спортист в неговата физическа форма е пик в професионалния му живот. Освен това е достатъчно възрастен, за да е опитен и експерт, но достатъчно млад, за да е ентусиазиран и енергичен. Ето защо твърдо вярвам, че той ще вложи своите опит, експертиза, ентусиазъм и енергия, за да води Макларън-Хонда към успехи на пистата догодина и в още доста предстоящи сезони. Дженсън, който е на 34 години, е също толкова добре физически подготвен, но с дори още по-голям опит зад гърба си: 266 надпревари, 15 победи, 50 подиума. Той също е световен шампион и един от най-плавните и бързи пилоти – допълни CEO-то на Макларън Груп.

Той обобщи цялата статистика с обяснението, че двамата състезатели имат общо точно 500 старта, от които 47 са победи:

– Мога спокойно да кажа, че въз основа на тези показатели ние разполагаме с най-добрата пилотска комбинация в сравнение с който и да е отбор от Формула 1. Накрая искам да благодаря и да отбележа приноса на Кевин [Магнусен], който свърши страхотна работа през сезона и ще продължи да е важна част от отбора. Той ще е нашият тест, резервен и трети пилот и остава с отлични перспективи за в бъдеще.