Начало Други С дрифт състезание в Стара Загора започва автомобилният сезон у нас

С дрифт състезание в Стара Загора започва автомобилният сезон у нас

47
0

С дрифт състезание на летището в Стара Загора ще се открие автомобилната година у нас идния уикенд. АСК Стара Загора и местният Ретро клуб организират атрактивното шоу, по време на което ще видим и как се справят зад волана както професионалисти, така и любители на моторспорта с техните мощни автомобили. Към момента продължава подготовката на трасето и определяне на местата за публиката.

В събота от 10 до 11 часа ще има преглед на автомобилите и документите на всички състезатели. Откриването ще бъде от 11.30, а от 11:45 започват свободните тренировки. Те ще са две за общо около 2 часа. В неделя сутринта отново ще има свободни тренировки, като през цялото време ще има хора, които ще оценяват представянето на всеки пилот. И от 11:30 ще започне финала, до който ще бъдат допуснати 16-те най-добри състезатели.

И в двата дни ще има специални места за публиката, които ще са съобразени на първо място с тяхната сигурност. Ще се влиза през главния вход на летища Стара Загора Самото трасе ще бъде по средата на самата писта

„Преди 2 месеца направихме заявка пред БФАС за провеждането на това дрифт автомобилно шоу, заяви Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора. – Молбата ни беше удовлетворена благодарение и на Министерството на Икономиката за използване на летището.

Очаква се участие в шоуто да вземат състезатели от цялата страна. От Монтана участие са потвърдили 10 човека, има и такива от Сливен, Варна и Русе. Очаква се и всички топпилоти в дрифта. Всички членове на АСК Стара Загора, които са 10 момчета, ще вземат участие в надпреварата.”