Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Свършената на теста работа ще е полезна за следващите надпревари, сподели Фетел

Свършената на теста работа ще е полезна за следващите надпревари, сподели Фетел

46
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

Тимът на Ферари отчете успешен тест след приключване на двудневните изпитания на пистата Хунгароринг. През първия ден за екипа кара Шарл Льоклер, а през втория Скудерията раздели тренировката между титулярните си пилоти Себастиан Фетел и Кими Райконен. Немският пилот кара през по-голямата част от първата половина на деня, след което отстъпи кокпита на съотборника си, който продължи развойната работа. Двамата завъртяха общо 107 обиколки, като Фетел бе с най-доброто време за срядата.

„По принцип сега нямаме кой знае колко тестове по време на сезона, така че това бе добра възможност да опитаме някои неща, да придобием усещане за поведението на колата с тях”, обясни Себастиан. „Ясно е, че при толкова кратък тест не може да се очаква кой знае какво, но свършената работа ще е полезна за следващите надпревари, както и да разберем по-добре автомобила си.”

„Мисля, че тази година сме доста силни почти навсякъде. Имаше състезания, в които, разбира се, не се представихме възможно най-добре. Освен това пистите се различават една от друга. Но целта на програмата ни бе да сме в добра форма през останалата част от сезона. Набрахме скорост с победата в Унгария, сега от нас зависи да поддържаме темпото. Убеден съм, че разполагаме с точните хора и вървим в правилната посока. Що се отнася до ваканцията… Не съм планирал кой знае какво. Мисля, че просто ще си почина след всички битки досега!”

Райконен също сподели, че тимът на Ферари постоянно се стреми към усъвършенстване и напредък.

„Постарахме се да извлечем максимума от теста – все пак разполагахме с повече време и гуми, отколкото по време на състезателния уикенд. Напоследък чувствам, че болидът се подобрява постоянно, което показва, че новите компоненти ми помагат да карам все по-добре. Радвам се също така, че имах възможността да помогна на Шарл Льоклер да се подготви за неговия тест. Целият тим го подкрепяше!”, допълни финландецът.