Начало Други Сато спечели Инди 500, Алонсо отпадна в 179-ия тур заради повреда на...

Сато спечели Инди 500, Алонсо отпадна в 179-ия тур заради повреда на двигател

185
0

Такума Сато спечели 101-ото издание на Индианаполис 500. Той изпревари Елио Кастроневес пет обиколки преди финала на надпреварата и пресече финала на две десети от секундата пред съперника.

Фернандо Алонсо отпадна от състезанието в 179-ия от общо 200 тура заради повреда на двигател. Това бе дебютен Индикар старт за двукратния световен шампион във Формула 1. Той стартира от пета позиция и се движеше в топ 10 21 обиколки преди края на надпреварата.

„Чух звука от двигателя, намалих скоростта и видях дима”, обясни Фернандо, който след слизането от колата бе приветстван от публиката с продължителни аплодисменти. „Жалко. Мисля, че заслужавахме да завършим състезанието и цялото това изживяване. Кой знае къде можеше да сме… Целият ден бе невероятен, а самото състезание – удоволствие, забавление. Смятам, че представянето ни бе добро. В един момент дори водехме. Беше прекрасна изненада да съм конкурентоспособен спрямо най-добрите пилоти на овал. Определено ще ми е по-лесно, ако се върна. Едно от най-хубавите изживявания в кариерата ми.”