Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл търси начин да купи Маруся?

Строл търси начин да купи Маруся?

50
0
Маруся

Канадският милиардер Лорънс Строл може да търси начин да купи отбора на Маруся вместо Заубер.

За интерес от негова страна към швейцарския тим се заговори през уикенда на Гран при на Италия. Шефът на тима Мониша Калтенборн отказа да коментира информацията. Сега обаче се твърди, че Строл може да е прехвърлил вниманието си към друг екип.

– Лорън получи негативен отговор от Петер Заубер и Мониша Калтенборн относно предложението му да купи швейцарския отбор – съобщават италиански източници.

Идеята за Маруся може да е свързана с партньорството на екипа с Ферари. Тимът използва задвижващи системи на тима от Маранело, а синът на Строл Ланс е член на академията за млади пилоти на Скудерията. Ако придобие собствеността на Маруся, милиардерът може да осигури старт на детето си във Формула 1. Това може да не е най-евтиният начин, но пък е сигурен, коментират наблюдатели.

И Заубер, и Маруся имат проблеми с финансите, но докато първият тим се разклати през последните две-три години, то вторият е от най-малките от началото на съществуването си. Оглавяваният от Джон Буут отбор се бори с бюджета всеки сезон, оперирайки с по-малко от 100 милиона долара. Засега обаче няма информация, че тимът се продава.