Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Матешиц Мерцедес ще доминира и през 2015 г.

Според Матешиц Мерцедес ще доминира и през 2015 г.

64
0

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц смята, че Мерцедес ще доминира и през сезон 2015 г. във Формула 1.

Австрийският милиардер си прави този извод въз основа на впечатленията си от първия предсезонен тест на Гран при екипите.

– Мерцедес все още са начело и изглежда няма да има промяна по отношение на доминацията им – заяви Матешиц, който изкара един от дните на теста на пистата Херес. – Ако Рено успее да намали разликата спрямо тях на 40 или 50 конски сили, то вероятно ще сме в добра позиция да се борим, стига отново да разполагаме с добър автомобил. Но аз нямам съмнения в последното. Самото намаляване на разликата ще е успех само по себе си.

Ред Бул имаше известни проблеми по време на теста на Херес, докато тренировките на Торо Росо преминаха по-плавно. Екипът от Фаенца си постави за цел да гони пето място в конструкторския шампионат през 2015-та. Матешиц демонстрира вяра в отбора и младите му пилоти Макс Верстапен и Карлос Сайнц, заявявайки че те са отлични състезатели.

– Целта не се е променила – Торо Росо е училище за млади таланти. Споделям мнението на Франц [Тост], че екипът би трябвало да е в състояние да се бори за петата позиция при екипите – добави той.

Що се отнася до доминацията на Мерцедес, то мнението на Матешиц се споделя и от бившия шеф на Рено в F1 Флавио Бриаторе. Той също смята, че този сезон тимът от Бракли няма да има реална конкуренция:

– Единствената константа понастоящем във Формула 1 е превъзходството на Мерцедес над всички останали екипи. Те ще доминират в световния шампионат, точно както сториха миналата година. Всички се надяваме да видим конкурентоспособно Ферари през 2015-та след преживените от Скудерията трудности. Това би било страхотно. Положителното (от първия предсезонен тест) е, че Ферари успя да направи повече обиколки, отколкото преди година. Но ще съм изключително предпазлив в преценките си по време на тренировките, защото в тях не се печелят точки за шампионата.

Според Бриаторе ситуацията кой колко върви ще се изясни в по-голяма степен след изпитанията в Барселона. Той не се притеснява за Фернандо Алонсо и затрудненията на Макларън-Хонда по време на теста на Херес. Флавио заяви, че е говорил с пилота и че е нормално да има проблеми в началото – „по-добре да спира сега, отколкото в Мелбърн, а и пробите са, за да се разберат и разрешат проблемите”.