Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Суперсофт гумите на Пирели за 2015 г. ще са напълно нови

Суперсофт гумите на Пирели за 2015 г. ще са напълно нови

65
0
гуми,Пирели

Само суперсофт гумите на Пирели ще са напълно нови през сезон 2015 г. във Формула 1. Останалите три типа за суха писта – софт, медиум и хард – ще са еволюция на миналогодишните.

Производителят на гуми предприе консервативен подход за 2014 г. заради въвеждането на новите задвижващи системи.

– Гумите за тази година ще са еволюция на тези от миналата – обясни спортният директор на Пирели Пол Хембри. – Само една спецификация ще е напълно нова: суперсофт, която ще е с нова конструкция и смес. Гамата ни за 2015 г. ще е на Херес след броени дни. През миналата година се изправихме срещу най-голямото предизвикателство, откакто влязохме в спорта – заради напълно новото поколение автомобили с толкова различни характеристики. Въпреки неизвестните фактори обаче, изпълнихме всички цели, които бяха да помогнем за провеждането на интересни надпревари, да се създадат множество възможности за изпреварвания, многобройни стратегически опции и средно два питстопа на болид на състезание.

 

Пирели оповести и данни за представянето на продуктите си през миналия сезон във Формула 1. Даниел Рикиардо с Ред Бул е постигнал най-високата скорост през 2014 г. – 362,1 км на пистата Монца в Италия. Най-много обиколки в челото е направил Люис Хамилтън (Мерцедес) – 495. Спиранията в бокса са били средно 2,02 на състезание на пилот и средно 43 на надпревара (общо 817 за сезона). 636 са маневрите за изпреварване (средно 33 на старт): най-много в състезание на сухо – 65 в Германия, най-малко при същите условия – 7 в Монако. Най-много задминавания на мокро са регистрирани в Унгария – 49.

В нито един кръг от шампионата не е бил подобрен рекордът за най-бърза обиколка. В Бразилия Нико Розберг (Мерцедес) е подобрил рекорда за тур, с който е спечелена първата позиция на грида.