Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Състезанието може да се превърне в тото, ако тогава караме за...

Рикиардо: Състезанието може да се превърне в тото, ако тогава караме за първи път на сухо

48
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Чарлз Коутс/Ред Бул Контент Пуул

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо свършиха само най-необходимото в петъчните свободни тренировки в Остин, които бяха силно повлияни от постоянния дъжд. Австралиецът отбеляза, че надпреварата за Гран при на САЩ може да се превърне в тото, ако тогава екипите карат за първи път през уикенда на сухо. Прогнозата за времето предвижда дъжд и в събота.

„Щеше ни се да поработим малко повече, но спуках гума при първия си комплект интермедии и не можехме повече да ги използваме. Ако сложех други във втората тренировка, то това щеше да намали наличните за квалификацията, която е по-важна, отколкото появата на пистата в петък следобед. Щяхме да видим повече коли на пистата, ако разполагахме с повече гуми”, обясни Рикиардо.

„За щастие вече бяхме направили няколко тура и определено усетихме подобрение в сравнение с Монца. Да караш на мокро със сигурност е вълнуващо и може малко да размести нещата в квалификацията, но според мен болидът ни е доста добър и на сухо, така че нямам особени претенции какви ще са условията в квалификацията. Състезанието може да се превърне в тото, ако тогава караме за първи път на сухо през уикенда.”

Верстапен отбеляза, че тренировките, които се провеждат на дъжд, винаги са малко скучни.

„Беше важно да излезем, за да придобием по-добро разбиране за колата си в тези условия, макар и да направихме само няколко обиколки. Опитахме някои неща, събрах малко данни, но в дъжда винаги е трудно да разбереш как автомобилът отговаря на промените. Поведението бе сравнително добро, така че ако е мокро в квалификацията или състезанието, се надявам да сме в добра форма”, каза още Макс.