Начало Рали Свен Смийтс е новият спортен директор на Фолксваген

Свен Смийтс е новият спортен директор на Фолксваген

43
0

Свен Смийтс е новият спортен директор на Фолксавен. Той наследява на поста Йост Капито, който напусна компанията и скоро ще стане главен изпълнителен директор на Макларън във Формула 1.

Смийтс ще поеме поста на 1 септември. Мениджърската структура на екипа претърпя и допълнителни промени. Лукаш Урбан бе назначен за управляващ търговски директор. Техническият шеф Франсоа-Ксавие Дьомезон и началникът на департамента за развой на двигателите доктор Донатус Викелхаус се изкачват в управляващия борд на Фолксваген Моторспорт.

Свен Смийтс ще отговаря за всички спортни дейности на марката. 44-годишният белгиец работи в компанията от 2012 г. Той се присъедини към WRC отбора  като тийм мениджър, а в средата на 2016 г. стана спортен директор.

„Радваме се, че в лицето на Свен Смийтс представяме човек с толкова голям мениджърски опит”, коментира отговарящият за развитието член на борда доктор Франк Велш. „Убедени сме, че със Свен и останалите колеги ще продължим успешната си история във WRC и стратегическото развитие на спортните си проекти. Същевременно бихме искали да благодарим на Йост Капито, под чието ръководство екипът спечели всички титли в световния рали шампионат през последните три години. Желаем му всичко най-добро в бъдеще.”