Начало Други Стартовете на Time Attack отложени за 14 и 15 март

Стартовете на Time Attack отложени за 14 и 15 март

58
0
Time Attack

Седмият сезон на автомобилното състезание Time Attack трябваше да стартира през миналия уикенд в Пловдив. По програма първите два кръга от надпреварата бяха планирани за 7 и 8 март. Обилните снеговалежи в цялата страна стартовете бяха отложени със седмица. Така на 14 и 15 март писта „Дракон” край Калояново ще бъде домакин на първите два старта от сезона.

„Времето постоянно се мени, само за един ден три пъти се промениха прогнозите за уикенда – от дъжд, през слънце до сняг. В момента нещата са много колебливи и може би до четвъртък ще имаме по-ясна представа какво време ще ни очаква. При всички положения старт ще има, защото нямаме варианти за отлагане, тъй като писта „Дракон” няма други свободни дати”, обясни организаторът на състезанието Искрен Иванов.

Отлагането на първите два кръга от Time Attack пък даде възможности да повече състезатели да се включат в надпреварата. „Вече имаме 67 участници”, разкриха още от организаторите.

Състезанието ще се проведе на писта „Дракон” край Калояново, което е на 20 км северно от Пловдив. Входът за зрителите е свободен, като за тях са организирани различни изненади.

Time Attack е състезание за любителите на високия адреналин и необикновените изживявания. До участие се допускат дори обикновени автомобили, с които си служим в ежедневието. За целта надпреварата е разделена на три групи – „Стрийт”, „Модифицирани” и „Премиум”, включваща автомобили от най-висок клас.

„Това е формат, изграден на базата желанието на хората да почувстват адреналина от високите скорости. Това е единственият формат, в който можеш да дойдеш и да участваш с абсолютно нормална кола, която караш през седмицата. Имаме отделна група и за състезателни автомобили, а имаме и нова група „Премиум” – за коли като Порше, Астън Мартин и т.н.“, допълни Искрен Иванов.

Всеки кръг от състезанието се провежда в един ден, като пилотите ще натискат газта в 7 сесии, всяка от които от 15 минути. Целта е да бъде дадена най-добрата обиколка. Входът за зрителите е безплатен, а освен това организаторите подготвят и различни изненади. Една от сесиите – Time Attack Taxi – има за цел да приближи максимално феновете до върховните изживявания. За целта всеки желаещ трябва да даде 20 лв. и може да се вози при който пилот пожелае от всеки от трите групи участници.