Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц и Верстапен могат да станат успешни колкото Фетел

Сайнц и Верстапен могат да станат успешни колкото Фетел

34
0

Младите пилоти на Торо Росо Карлос Сайнц и Макс Верстапен могат да станат толкова успешни, колкото и Себастиан Фетел. Това смята спортният шеф на екипа от Фаенца – Франц Тост. Двамата дебютираха във Ф1 миналия сезон и се представиха впечатляващо, особено синът на Йос Верстапен.

Едва на 18 години, Макс демонстрира изключителна зрялост и на два пъти завърши 4-и. Фетел, от своя страна, влезе в Гран при като титуляр именно с екипа на Торо Росо през 2007 г. и също направи много силен дебютен сезон. В следващите години, преминавайки в големия тим на Ред Бул, спечели 4 световни титли. От миналия сезон той обаче отиде във Ферари.

„Всичко в тях ме впечатли, заяви Тост. – Пилотирането, разбирането на колата от техническа гледна точка, сътрудничеството с инженерите. Но също така работата с медиите и тази по време на маркетинговите събития. Хората обичат да работят с тях и ние сме повече от щастливи да ги имаме в нашия отбор.

Двамата, както и Фетел, имат необходимото търпение, мотивация и отдаденост, за да бъдат в спорта. Всички те работят здраво. Между състезанията те трябва да вършат много неща от физическа гледна точка и на симулатора. Затова те винаги са много добре подготвени за надпреварите.”