Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Формула 1 е ужасна за психиката

Сайнц: Формула 1 е ужасна за психиката

25
0

Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц-младши описва съвременната Формула 1 като ужасна за психиката и отхвърля категорично предположенията, че спортът е станал като цяло по-лек в сравнение с този преди десетилетия. Испанецът признава, че Ф1 не е толкова физически тежка, колкото е била преди, но останалите задачи я правят изключително предизвикателство.

„Физически спортът не е толкова взискателен, колкото е бил преди 10 години, но за психиката е ужасен, казва Сайнц. – Наскоро слушах радио комуникацията ни с бокса от състезанието в Барселона, за да анализираме какво бихме могли да направим по-добре. Невероятно е. За ума е наистина много тежко. Трябва да извършиш толкова много операции и в същото време да се опитваш да пазиш гумите. В същото време трябва да се опитваш да поддържаш баланса на спирачките за всеки различен завой. Бих предпочел тези неща да бъдат по-прости и да се съсредоточа върху това да направя колата си по-бърза.”

Според Сайнц сега трябва да си само 20% фокусиран върху карането и цели 80% върху останалите неща. А би трябвало да е обратното.