Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц и Рено се отърваха само с глоба за превишена скорост в...

Сайнц и Рено се отърваха само с глоба за превишена скорост в бокса

54
0
двигател,Карлос Сайнц,мотор,Рено

Карлос Сайнц и екипът му Рено се отърваха само с глоба в размер на 600 евро за превишена скорост в бокса от страна на испанеца в Гран при на Франция на Пол Рикар.

При единствения си питстоп Сайнц е преминал с 65.5 км/ч през питлейна или с 5.5 км/ч над разрешеното. Обикновено в такива случаи се наказва пилотът, но този път стюардите на ФИА наложиха парична санкция на тима.

Сайнц се движеше на 6-а позиция в по-голямата част от състезанието, но в последните обиколки испанецът съобщи за загуба на мощност. Той бързо бе изпреварен от Магнусен и Ботас, но все пак запази позиция в зоната на точките – 8-и, като за това му помогна и виртуалната кола за сигурност в края. След финала се оказа, че Сайнц е получил повреда в системата MGU-K.

„Режимът на виртуална кола за сигурност ме остави в зоната на точките, каза Карлос след финала. – Но е трудно да коментирам класирането ми. От една страна 8-о място е добър резултат, но когато си се движил на 6-а позиция през цялото състезание и изведнъж 5 обиколки преди финала се случи такова нещо, се чувствам лошо за мен и тима. Направих перфектен уикенд.“

Другият пилот на Рено Нико Хюлкенберг завърши 9-и и така двете коли на Рено завършиха в зоната на точките. По този начин френският тим увеличи аванса си пред Макларън на 4-ото място в класирането при конструкторите на 22 точки.

Ексклузивно интервю с Нико Хюлкенберг за кариерата му и развитието на Рено във Формула 1 може да намерите в брой 216 на списание ClubS1