Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц изненадан от ранното си преминаване в Рено

Сайнц изненадан от ранното си преминаване в Рено

66
0

Карлос Сайнц заяви, че не е очаквал да премине в Рено още този сезон и е останал изненадан от решението това да се случи още за Гран при на САЩ в Остин след по-малко от 2 седмици.

От Рено обявиха това в събота по време на уикенда в Япония, като испанецът призна, че е разбрал половин час преди новината да бъде обявена официално. Сайнц зае мястото на неубедителния Джолион Палмър.

„Аз всъщност разбрах половин час преди да бъде обявено официално, така че беше доста неочаквано дори за мен, обясни Карлос. – Мениджърът ми просто ми се обади да ме информира, че Сирил Абитебул му е казал. Дори нямах време да го осъзная, защото бях твърде фокусиран върху състезанието на Сузука.

Когато се прибрах в хотела и си легнах, бях щастлив, защото си помислих, че така ще имам време да свикна с колата по-рано от очакваното, да се запозная с инженерите ми, с отбора и механиците отсега. Но това беше за кратко, защото после продължих да се подготвям за неделя.“

Последното състезание на Карлос с Торо Росо обаче не се разви добре, защото той отпадна още в първата обиколка. Сайнц се извини на тима за грешката, която допусна, и която го извади от надпреварата:

„Бях със стратегия с едно спиране и поех риск на старта, защото се опитвах да спечеля възможно най-много позиции. Не се получи и сцеплението ми се оказа много по-малко, отколкото очаквах на това място, каза Сайнц. – Имаше и много мръсотия, така че просто изпуснах колата. Нямам извинение и казах на отбора, че съжалявам, защото това не е начинът, по който да приключим с тях, но понякога в живота поемаш рискове, които не се отплащат.“