Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Автомобилът ни все още не е страхотен в някои области

Сайнц: Автомобилът ни все още не е страхотен в някои области

755
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира представянето на Ферари SF-23 в последните няколко старта. Испанецът разкри, че тимът от Маранело не е правил никакви фундаментални промени с напредване на сезона. Сайнц добави, че болидът на Ферари все още е доста труден за каране и „не е страхотен в някои области“.

Сайнц направи огромна крачка напред от началото на втората половина на сезона. Испанецът финишира пети в хаотичната надпревара в Нидерландия. След това той потегли от полпозишън на Монца, но не успя да се пребори с двата Ред Бул-а и остана трети

Миналия уикенд Сайнц отново показа отлична скорост. Състезателят на Ферари беше най-бърз във втората и третата свободна тренировка на Марина Бей. После той спечели квалификацията и си гарантира първа стартова позиция за нощната надпревара в неделя. Сайнц приложи интересна тактика в състезанието и в крайна сметка успя да грабне победата. По този начин той записа първи успех за сезона, с който прекъсна хегемонията на Ред Бул. В допълнение, това бе втора победа в кариерата на 29-годишния състезател.

Сайнц обясни, че подобряването на представянето му се дължи най-вече заради решаващата работна сесия в Маранело по време на лятната пауза. Той също така твърди, че през сезона автомобилът на Скудерията е запазил голяма част от „сложните“ си характеристики на управление и пиковите си качества. Всичко това немалко пъти създава прави болидът доста труден за каране и е влошавало темпото в надпреварите.

„Честно казано, няма нищо съществено в колата, което да се е променило от началото на сезона“, сподели Сайнц.

„Автомобилът ни все още не е страхотен в някои области. Но от друга страна е много добър в други такива. Има някои писти като Монца и Сингапур, към които автомобилът се е адаптирал много добре. От друга гледна точка имаше и трасета като Зандвоорт и Силвърстоун, където беше много трудно да се кара“, продължи Сайнц.  „Автомобилът все още е труден за каране и разбиране. Все още се опитваме да намерим правилните настройки. Работихме усилено, за да намерим най-подходящия работен прозорец, но вероятно все още не сме го намерили.  Ето защо всеки уикенд опитвам нещо различно в автомобила. Изглежда, че някой път то работи добре и ни помага да продължаваме да намираме малки начини да намерим по-добро темпо. Като цяло нямам предвид по-голяма предсказуемост, а просто намиране на скорост и време за обиколка“, обясни Сайнц.

„Вярно е, че не бяхме чак толкова силни, дори и в състезанието в Сингапур. Имаме някои проблеми, свързани с износването и влошаването на качеството на гумите. Все още има своите слабости, които трябва да отстраним“, добави испанската звезда на Ферари.

Сайнц не посмя да прогнозира на кои оставащи трасета може да очаква силно представяне от Ферари. Испанецът очаква относителната разлика в представянето между квалификациите и състезанията да продължи и в последния етап от сезона

„Не съм сигурен. Ако погледнем характеристиките на трасетата, нито едно от предстоящите не се доближава до Сингапур или Монца, които вероятно са двете крайности. На практика е невъзможно да се каже кои писти ще са подходящи за нас. Но все пак тенденцията да сме бързи в квалификацията и да имаме малко проблеми в състезанието винаги ще е налице.“

Накрая, Сайнц не пропусна да похвали Ферари за добре свършената работа в Сингапур.

„Мисля, че трябва да отдадем заслуженото и на екипа. Да, свърших си добре работата с гумите и с управлението на темпото. Всичко останало беше изпълнено много, много добре от тима.“

„Все още вярвам, че не разполагахме с най-бързия автомобил в Сингапур, но въпреки това успяхме да спечелим. Това говори много за работата на Ферари и за изпълнението на състезанието, което направихме. Затова мисля, че можем да се гордеем с това и да дадем малко признание на отбора. Сега можем да продължим да трупаме инерция и увереност в себе си за следващата година“, заключи Карлос Сайнц.