Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Аз и Шарл сме пилоти, които се разбират много добре

Сайнц: Аз и Шарл сме пилоти, които се разбират много добре

830
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц коментира отношенията си с Шарл Льоклер. Испанецът каза, че двамата са „пилоти, които се разбират много добре“. Сайнц също така подчерта предпазливостта, която предприема при атака срещу съотборника си.

Сайнц се е научил внимателно да подбира моментите, в които може да се наложи и да има по-добро темпо от това на Льоклер. В същото време двукратният победител в F1 разпознава случаите, в които трябва да проявява сдържаност и да „контролира“ инстинктите си

Сайнц и Льоклер си партнират от 2021 г. насам. Те са една от най-силните пилотски двойки във Формула 1.  Комбинираният им талант и състезателен дух ги кара да се тласкат към нови висоти. Това често пъти води до интересна взаимноизгодна динамика във Ферари.

Сайнц победи Льоклер в първата им обща кампания във Ферари. Пилотът от Монако взе превес през последните две кампании. По отношение на победите, Льоклер записа три успеха през този период, а Сайнц- два. 29-годишният състезател донесе единственият успех за Скудерия Ферари през миналата кампания.

Сайнц обаче не се уплаши от скоростта на Льоклер. Испанецът показа много добро постоянство през 2023 г. Той водеше оспорван двубой със своя съотборник на Монца, който в крайна сметка спечели. Две седмици по-късно той триумфира в Гран при на Сингапур.

Сайнц заемаше по-предна позиция преди финалния кръг за 2023 г. в Абу Даби. За нещастие, уикендът на Яс Марина бе изключително тежък за испанеца. Това позволи на Льоклер да мине пред него.

Испанецът призна, че разликата е доста малка. Той също така призна, че двамата с Льоклер се допълват взаимно.

„Във всяко състезание сме в рамките на половин десета един от друг. Льоклер и аз сме винаги заедно“, сподели Сайнц.

„Способността, която той има в една обиколка и способността, която има в състезанието да се връща и да печели позиции на старта…Ние сме много добра пилотска двойка“, добави испанската звезда на Ферари.

Въпреки голямото съперничество, Сайнц и Льоклер се радват на хармонични взаимоотношения. Според испанеца, това е безспорно предимство за Ферари

„Аз и Шарл сме пилоти, които се разбират много добре добави той. Мисля, че това е най-доброто за отбора – двама пилоти да се притискат един друг“, обясни Сайнц. „Между нас има здравословна конкуренция. Разбира се, винаги даваме приоритет на отборния резултат. „Опитвам се да „хапя“, когато трябва да хапя, и се опитвам да се контролирам, когато трябва да се контролирам“, заключи Карлос Сайнц.

Договорите на пилотите на Ферари изтичат в края на 2024 г. Очакванията са Льоклер да подпише нов дългогодишен договор, който да е с рекордно заплащане. Същевременно бъдещето на Сайнц в Скудерията не е напълно гарантирано. Опитният испанец се надява да подпише поне двугодишно споразумение. В същото време продължават спекулациите, че той може да премине в Заубер след обединението на швейцарския отбор с Ауди.