Начало Избрани Сайнц е много близо до подписването на нов договор с Ферари

Сайнц е много близо до подписването на нов договор с Ферари

1895
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц е много близо до подписването на нов договор с Ферари. Съвсем скоро се очаква Скудерията да удължи споразумението си с испанския състезател. Запитан за бъдещето си в отбора след края на Гран при на Бахрейн, Сайнц заяви, че е „много близодо това да подпише нов договор с Ферари.

Много, много близо. Изключително близо. Въпрос на време е да се случи“, сподели Сайнц.

Директорът на италианския отбор Матиа Биното потвърди, че сделката с Карлос Сайнц на практика е договорена.

„Успяхме да постигнем споразумение. Остава само да го преведем на хартия.“

Испанецът се присъедини към Ферари в началото на сезон 2021. Преди това той е бил част от екипите на Торо Росо, Рено и Макларън. Настоящият договор на Сайнц изтича в края на 2022 г. Досега той се радва на успешен старт като пилот на Ферари. Миналата година спечели четири подиума и завърши шампионата пред високо оценения си съотборник Шарл Льоклер. Карлос завърши сезона на пето място, което е с една позиция по-високо от това, което успя да постигне в престоя си в Макларън. 

Въпреки че вчера зае второ място зад съотборника си в откриващото състезание за сезона, Сайнц призна, че през уикенда не се е чувствал толкова комфортно в новия F1-75, колкото своя съотборник и победител Шарл Льоклер. 

Испанският състезател приветства перспективата да се бори с Льоклер за световния шампионат. Двамата пилоти дадоха на отбора на Ферари най-добрият старт на сезон от сезон 2010 насам, когато Фернандо Алонсо и Фелип Маса записаха двоен успех в Бахрейн. Тогава надпревара се провеждаше през деня. Освен това конфигурацията на пистата Сахир бе малко по-различна.

Очаква се този двоен успех да породи съперничество за титлата между съотборниците във Ферари.

Това е страхотен проблем. Освен това е и страхотна новина за тима и всички фенове. Това е мястото, където Ферари трябва да бъде. Шарл и аз искаме да се борим за световната титла, носейки цветовете на тази легендарна марка.“

„Шарл и аз водихме разговор преди началото на състезанието. Първото нещо, което си казахме, беше колко е хубаво усещането да стартираш първи и трети и най-накрая да се бориш за нещо по-голямо като отбор. Имахме момент, в който просто осъзнахме, че тази година сме в голямата борба. Това беше добър повод за размисъл и осъзнаване, че имаме много повече късмет в това отношение, отколкото миналата година В допълнение разполагаме със страхотен автомобил.“

Льоклер също приветства възможността да се бори за световното първенство със своя съотборник.

„Мисля, че това е много добър проблем, каза той. „В началото на сезона със сигурност очаквах, че ще бъдем в по-добра позиция в сравнение с последните две години, но не знаех къде точно ще се намираме. Сега виждам, че всъщност сме в битката за титлата. Чувствам се невероятно.“

И двамата сме много, много щастливи заради това, че разполагаме с автомобил, който е способен да печели. И със сигурност ще се борим за повече победи през сезон 2022″, завърши Шарл Льоклер.