Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Имах силно темпо и може би бях в състояние да се...

Сайнц: Имах силно темпо и може би бях в състояние да се боря за повече от трето място

1403
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Грешката на Шарл Льоклер в квалификацията за Гран при на Маями остави на заден план представянето на съотборника му във Ферари Карлос Сайнц. Испанският пилот се класира на трета позиция и ще стартира от втора редица в надпреварата. Той бе убеден, че накрая е може да се бори дори за място на първи ред.

„Нещата се получаваха и резултатът от квалификацията в крайна сметка е добър. Трето място не е лошо класиране, но чувствам, че имах силно темпо и може би бях в състояние да се боря за повече“, коментира Сайнц

„Жалко за Шарл, но такива неща се случват. В състезанието битката започва наново. Надпреварата няма да е лесна. Ще трябва да внимаваме за променливи атмосферни условия. Ще се борим упорито, за да постигнем силен резултат“, каза още испанецът.

„Случилото се с Шарл показва колко трудна е колата ни за управление. Аз допуснах някои грешки в съботната тренировка, той катастрофира след това. Вижда се, че се борим с болида, особено в някои завои“, допълни Сайнц.

От тима на Ферари похвалиха Сайнц.

„Карлос свърши добра работа. Това бе най-добрата му квалификация за сезона, макар че можеше да е дори по-бърз при второто си излизане. Имаше шанс цялостният резултат на отбора да е по-добър, защото бе очевидно колко бърз е Шарл. Той натискаше сериозно в последната част, както прави винаги и за съжаление се удари“, заяви шефът на Скудерията Фредерик Васьор.

„Подреждането в топ 10 на грида със сигурност изглежда необичайно. Някои от обичайно заемащите предни позиции коли са по-назад, така че състезанието изглежда ще се получи интересно.“

„В нашия отбор се надяваме да видим усилията си от подготовката в петък и събота реализирани в неделя. Надпреварата ще е сложна по отношение управлението на гумите. Съществуват и други възможни сценарии – такива винаги има, когато състезанието е между стени на улично трасе. Има вероятност и да вали, което също може да повлияе“, допълни ръководителят на Ферари в Гран при.