Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц попари надеждите на тифозите: Скоростта на Ферари варира сериозно в зависимост...

Сайнц попари надеждите на тифозите: Скоростта на Ферари варира сериозно в зависимост от това какво е трасето

3272
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Представянето на Ферари в Гран при на Канада донесе известна надежда на тифозите, че може би Скудерията най-после върви по правилния път в развитието на болидите си във Формула 1. Карлос Сайнц обаче я попари с изявлението, че конкурентоспособността на екипа ще продължи да се променя.

„Според мен темпото ни в Австрия ще зависи много от характеристиките на пистата. Мисля, че скоростта ни варира сериозно в зависимост от това какво е трасето“, заяви Сайнц

„Видяхме, че на конфигурации като тези в Монако и Канада бяхме по-силни. На писта като Барселона, където има повече високоскоростни завои, имахме малко повече проблеми. Така че според мен ще продължим да наблюдаваме промени в конкурентоспособността ни“, допълни испанският пилот на Ферари.

Междувременно Деймън Хил коментира, че отстрани не става ясно кой точно ръководи тима от Маранело.

„Ферари трябва да погледне внимателно и честно екипа си. Изглежда продължава да страда от обичайната си болест. Отстрани изглежда като че ли не е съвсем сигурно кой управлява там“, каза световният шампион за 1996 г.

Ферари има огромен потенциал във Формула 1. На отбора просто е необходима твърда ръка като Рос Браун или Жан Тод, която да управлява всички там“, допълни англичанинът.

Фредерик Васьор пое управлението на Ферари в началото на 2023 г. От екипа продължават да напускат хора. Според непотвърдена информация спортният директор Лоран Мекис всеки момент ще излезе в т.нар. gardening leave. Той отива в Алфа Таури. Междувременно Васьор се опитва да стабилизира Ферари, като междувременно е подложен на сериозен натиск. Призивите да бъде оставен известно време да напасне нещата в отбора като че ли нямат никакъв ефект. Мартин Брандъл припомни, че в Маранело често не се дава възможност да си стъпиш на краката.

„Васьор знае кое как е. Трябва да внимава да не попадне във въртящата се врата на входа на Ферари. Екипът се опитва да наеме аеродинамици, техници и конструктори от световна класа, но това не е толкова лесно. Астън Мартин натисна сериозно и взима хора. Ауди със Заубер също привличат хора. Не е проста работа да убедиш тези специалисти да се присъединят към тима ти с дълги договори, както и да се преместят в Италия заедно със семействата си“, добави Брандъл.