Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Критичните коментари само ни разсейват и ни завличат още по-надолу вместо...

Сайнц: Критичните коментари само ни разсейват и ни завличат още по-надолу вместо да помагат

1113
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Отборът на Ферари е един от най-тежко критикуваните при всеки неуспех на писта, и то най-много в родината си Италия. Медиите там са един от факторите за изключителното напрежение, което е постоянно за Скудерията и е характерно само за този тим. Карлос Сайнц изрази недоволство от постоянните критик. Испанският пилот на Скудерията заяви, че на отбора от Маранело не му е необходимо още разсейване и проблеми.

„Трябва да разберете, че ние самите най-много страдаме от лошата форма на отбора. На първо място сме неудовлетворени от резултатите си и правим всичко възможно, за да поправим нещата“, коментира пилотът.

„Гордеем се, че представляваме Ферари и искаме отборът да върви напред. Критичните коментари само ни разсейват и ни завличат още по-надолу вместо да помагат. В настоящия момент на екипа не му е необходимо това и затова се стараем да се разграничим от такива мнения. Не са ни необходими още неща или хора, които да ни мъкнат назад“, заяви Сайнц

Затрудненията във Формула 1 обаче не се отразяват на бизнеса на Ферари с автомобили. Президентът на компанията Джон Елкан обяви в скорошен разговор с акционери, че производителят е получил рекорден брой поръчки за следващите две години.

„Представянията на 296 GTS и Purosangue обогатиха най-разнообразното и международно признато портфолио в историята ни. Те ни гарантираха и рекорден брой поръчки до 2024 г.“, отбеляза Елкан.

Президентът на Ферари не подмина затрудненията на тима в F1.

„През последния сезон 2022 във Формула 1 имахме подобрение в конкурентоспособността си. Целта ни обаче е – и винаги е била – да спечелим шампионата и Фред [Васьор] заедно с целия екип на Скудерията е фокусиран точно върху тази цел“, допълни Елкан.

През уикенда братът на Джон Елкан – Лапо – имаше няколко поста в социалните мрежи, които предизвикаха озадачени реакции и питания какво ли точно се случва във Ферари.

„Ферари има нужда от страст, сериозно отношение и печеливш екип – и в питовете, и извън тях. Време е да се събудим, стига толкова политика и игрички, иначе НИКОГА няма да спечелим!!!!“, написа по-малкият брат на Джон Елкан

Лапо Елкан е по-известен с историите за арестите си вследствие на злоупотреба с наркотици. Особено прочут е случаят, при който опитва да изнуди семейството си за пари, инсценирайки собственото си отвличане. Има няколко ареста и престои в болница заради свръхдози. Понастоящем работи в различни компании, свързани със семейния концерн, в който има много различни бизнеси.