Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари търси престижни инженери, които да привлече; до Барселона ще се решава...

Ферари търси престижни инженери, които да привлече; до Барселона ще се решава какво от SF-23 ще запази за 2024 г.

2768
0
Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Ферари

Ферари търси инженери и шефът на тима Фредерик Васьор е получил инструкции от Джон Елкан и Бенедето Виня да издири „големи имена“, които да се присъединят към Скудерията

Според източници от италиански медии президентът и главният изпълнителен директор на Ферари са дали задача на французина за привличане на „престижни“ имена към тима. Лео Турини твърди, че Васьор вече е направил първи крачки в това отношение.

Ферари обаче има проблем, посочва Моторспорт Италия и той е, че чуждестранните инженери вече не възприемат Скудерията като толкова престижно място за работа като преди. Бившият президент на компанията Лука ди Монтедземоло често дава пример за това, че изграденият от него дрийм тийм бе основно от чужденци. За някои обаче – като Ейдриан Нюи например – Маранело не е най-желаното място на света. Легендарният конструктор разказа в автобиографията си, че е получил преди години невероятно предложение от Ферари.

„Бях на гости на тогавашния президент на Ферари Лука ди Монтедземоло във вилата му в Тоскана. Офертата беше безумна. Той искаше да ми повери цялата компания – и нормалните, и състезателните автомобили. Обещаха ми почти звезден статут и астрономическа заплата. Много повече от двойна спрямо това, което взимах тогава в Ред Бул. Но Ред Бул бе моят дом. Трябваше да мисля за децата, за връзката си с Манди (втората му съпруга Аманда – б.р.)“, разказа Нюи.

Междувременно Фредерик Васьор заяви, че SF-23 няма да има Б версия. Някои от новостите за болида вероятно ще се появят на писта по-рано от планираното. Освен това до Барселона в Маранело ще се вземе решение какво от настоящия болид ще се използва в проекта за 2024 г.

„До Барселона има пакет новости, които ще излизат постепенно на писта. До тогава и ще се вземе решение какво да се запази и какво не в проекта за догодина“, обясни Васьор

Миналата седмица Карлос Сайнц работи в симулатора на Ферари по новостите, които скоро ще излязат на писта. След великденските празници тази задача ще поеме Шарл Льоклер.