Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Мисля, че утре може да е повратна точка за Ферари

Сайнц: Мисля, че утре може да е повратна точка за Ферари

3257
0
Карлос Сайнц, Нико Хюлкенберг
Карлос Сайнц и Нико Хюлкенберг; снимка: Виктор Алекян

Карлос Сайнц заяви, че се надява утрешният ден да е повратна точка в представянето на Ферари през сезон 2023 във Формула 1. Новият аеропакет с променен под и предно крило е трябвало да бъде интегриран в колата за Гран при на Унгария. Екипът обаче се е справил 3 седмици по-рано и в четвъртък Фредерик Васьор е благодарил на всички за усилията в специално видео обръщение. Сайнц каза на пресконференцията след финала на спринта днес, че засега всичко изглежда добре, но и истинския тест ще е утре. Испанският пилот на Ферари зае третото място в късата надпревара.

„Като цяло това бе един много добър и полезен ден, защото и в квалификацията, и днес направихме добри обиколки с използвани гуми. Като цяло имах темпо дори да се боря с Чеко (Серхио Перес – б.р.) за момент. После се появи грейнинг и те бяха доста по-бързи“, обобщи Сайнц

„Направихме едно състезание от 24 обиколки с обновената кола, но утре ще видим истинските ѝ качества. Изглеждаше, че днес като цяло имахме прилично темпо. Мисля, че вероятно можеше да сме и малко по-бързи. Имаше момент в средата на състезанието, когато се почувствах малко по-уверен. Гумите ми обаче се влошиха малко и не можех да остана близо до Чеко в мръсния въздух при положение, че не знаех какво да очаквам от тези гуми до края“, добави Сайнц.

Сайнц отбеляза още, че спринтът се проведе при съвсем различни от вчерашните условия, когато бяха единствената тренировка и квалификацията за Гран при на Австрия

„За първи път този уикенд сложихме интермедии и не знаехме какво да очакваме от баланса на колата. В първите обиколки имах някои проблеми в бързите завои, но след това поведението се стабилизира. Пилотите на Ред Бул просто бяха твърде бързи за нас. Все пак се чувствах по-уверен с напредването на състезанието и успях да изпреваря Нико Хюлкенберг. След това започна износването на гумите ми. При всички случаи това е добър резултат“, заключи Сайнц.