Начало Избрани Сайнц: Можех да съм още по-напред. Льоклер: Разполагаме с добър болид за...

Сайнц: Можех да съм още по-напред. Льоклер: Разполагаме с добър болид за състезанието

1006
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер, Ферари F1
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Трети и четвърти се класираха в квалификацията за Гран при на САЩ пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Испанецът бе втори по-рано в спринта, а съотборникът му се нареди четвърти в късата състезателна дистанция. Обобщението от страна на Скудерията гласеше, че съботата бе „определено положителен ден за тима“.

„Като цяло беше положителна събота: започнахме със силен спринт, в който колата вървеше много добре, имах възможност да атакувам и напреднах с три позиции“, коментира Сайнц

„След това за квалификацията знаехме още от петък, че ще трябва да поработим по гумите. Първият ми опит в Q3 бе добър, а вторият – дори още по-силен. Постоянно подобрявах времето си и можех да съм дори още по-напред. Третото място ни дава възможност да се борим с момчетата пред нас в състезанието. Ще е много интересно и тактическо състезание, за което сме готови“, допълни Сайнц.

Льоклер сподели, че в спринта имали различни подходи със съотборника му.

„Той натисна още от старта. Аз си пазех гумите, за да мога да го направя към финала. Неговият подход се отплати. Научихме много и за състезателното си темпо – нашето и това на съперниците ни, което бе добра подготовка за Гран при надпреварата“, каза Льоклер.

„Квалификацията премина според очакванията ни. Знаехме, че ще имаме проблеми – особено в първи завой, тъй като не променихме нещо кой знае какво по колите. Но разполагаме с добър болид за състезанието. Скоростта ни изглежда подобна на тази на съперниците, така че предстои вълнуваща битка в челото“, добави монегаскът.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор също каза, че SF-24 изглежда в добра форма в дългите серии от обиколки

„Това ще е полезно в състезанието, когато може да се изпреварва, а износването на гумите ще е значително. Ще се постараем да направим това, което сторихме и в спринта – да спечелим позиции. Чудесно е, че и двете коли са на втора редица. Има, разбира се, и известно разочарование, тъй като и двамата ни пилоти вървяха по-добре в последните си опити преди предупредителните знамена“, допълни ръководителят на Ферари в F1.