Начало Избрани Сайнц: Можех да се кача на подиума

Сайнц: Можех да се кача на подиума

3405
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц завърши на пета позиция в Гран при на Франция. Пилотът на Ферари потегли 19-ти след като смени двигателя на своя болид. Испанецът направи редица изпреварвания и в крайна сметка бе избран от феновете за пилот на деня.

Сайнц заяви, че е щастлив от резултата на Пол Рикар, имайки предвид откъде е стартирал. В един момент испанецът стигна до подиума след като мина пред Ръсел и Перес. За негово нещастие, той получи 5-секундо наказание заради опасно освобождаване от бокса на Ферари по време на период на виртуална кола за сигурност. В допълнение, той не бе съгласен с решението на Скудерията да направи второ спиране в бокса. Все пак той успя да замине Норис и Алонсо и спечели бонус точка за най-бързата обиколка.

„Беше жалко заради наказанието и бавния питстоп. Успяхме да се възстановя след като стартирах от дъното. Темпото бе много добро. Завърших на пето място и записах най-бързата обиколка. Можех да се кача на подиума. От друга страна бе важно да проведа добро състезание. Трябва да се радвам, че автомобилът бе приятен за каране. Усещането ми в колата беше добро. Все пак на питуола имат много повече данни от мен, за да вземат дадено решение.“

Докато Сайнц завърши пети, неговият съотборник Шарл Льоклер отпадна докато водеше колоната. Състезателят на Ферари катастрофира на 11-ти завой в 18-тата обиколка и пое вината за инцидента.

Световният шампион от 2016 г. Нико Розберг коментира представянето и решенията на Ферари по време на Гран при на Франция.

Наистина мисля, че е преждевременно Льоклер да поема вината. Това е необичайно. Възможно е в този момент вятърът внезапно да идва отзад. Един нещастен порив може да отнеме 20% от притискащата сила. Това може да е нещо, което Ферари трябва да разгледат. Погледнете и двигателя. Не мога да повярвам, че това е грешка на пилота. Странно ми е, че не можа да натисне газта, докато предното крило беше счупено,. Като цяло съм изненадан, че не можа да излезе и да продължи в състезанието“, каза Розберг.

Германецът изрази своето мнение и при случката другия пилот на Ферари Карлос Сайнц.

„Поклатих глава. Какво, за Бога, правят от Ферари? На първо място, той беше в разгара на огромна битка. Екипът му не гледаше това. Бяха свели глави над изчисленията си. Те разговаряха с него по средата на състезанието докато той водеше битка колело до колело. Карлос се намираше на трета позиция и вероятно щеше да успее да се задържи там. Гумите щяха да са добре. След това Ферари реши да го вкара в бокса и в крайна сметка Сайнц остана пети. Какво се случва? Време е Скудерията да направи някои сериозни промени“, допълни Нико Розберг.