Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц най-бърз в първата тренировка на Хунгароринг

Сайнц най-бърз в първата тренировка на Хунгароринг

2926
0
Гран при на Унгария
снимка: Пирели

Карлос Сайнц записа най-доброто време в първата тренировка за Гран при на Унгария. Обиколката му от 1:18.750 бе с 0.130 по-бърза от тази на втория, Макс Верстапен. Шарл Льоклер пък остана трети на около 3 десети зад съотборника си.

Температурата на въздуха по време на тренировката бе 31 градуса, а тази на пистата около 50.

Първи на пистата излязоха двамата пилоти на Астън Мартин, които изпробваха нов дизайн на задното си крило. Фетел и Строл избраха да започнат с най-твърдите гуми.

След първите бързи турове, Карлос Сайнц излезе начело с 1:20.696 като той записа времето си със софт. На десета зад него се намираше Рикиардо, който пък бе с гуми медиум. Малко по-късно пилотите на Ред Бул и Ферари подобриха това време и така 20 минути след началото на FP1 Льоклер бе първи пред Верстапен.

Около средата на тренировката Ръсел и Хамилтън също се включиха в челото. Времето на Джордж бе второ към момента и той се намираше на около две десети зад Льоклер. Хамилтън пък временно се нареди пети. Междувременно Ръсел се оплака, че колата му е подскачала при влизането в първи завой. Малко по-късно британецът блокира задните си гуми в същия завой и съобщи по-радиото, че случилото се е било необичайно.

15 минути преди края Верстапен подобри времето на Льоклер и застана начело с 1:18.880. Няколко минути след това, Сайнц пък постигна още по-добра обиколка като бе по-бърз с 0.130. Класирането се запази до края на сесията.