Начало Избрани Льоклер начело в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур

Льоклер начело в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур

2471
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер завърши на първа позиция в откриващата тренировка за Гран при на Сингапур. Пилотът на Ферари записа най-добрата обиколка в сесията за 1:33.350 мин. Втори на 78 хилядни завърши съотборникът му Карлос Сайнц. Трети на 0.126 сек. от времето на Льоклер остана Макс Верстапен с Ред Бул.

Времето преди началото на първата тренировка в Сингапур бе сухо и горещо. Температурата на въздуха бе 33 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 44. Влажността пък бе малко повече над 60 %. Над трасето все още имаше слънце, което започна да залязва. По-късната тренировка, както и квалификацията и състезанието ще се проведат на изкуствено осветление. Този уикенд състезателите от F1 използват новата конфигурация на пистата „Марина Бей“

Повечето от пилотите излязоха от бокса веднага след началото на сесията за направата на инсталационни обиколки. Ботас записа първата най-бърза обиколка за 1:39.308 мин. с гуми медиум. Финландецът веднага бе изместен от своите съперници. Норис поведе с време за 1:37.895 мин. с медиум/ Втори бе Гасли също с медиум. Сцеплението на асфалта в първата тренировка в Сингапур бе доста ниско.

Льоклер даде най-добро време след първите 15 мин. от FP1 в Сингапур. Състезателят от Монако направи обиколка за 1:35.683 мин. с най-твърдите гуми на Пирели. Зад него бяха Норис, Сайнц, Верстапен, Гасли, Перес, Хамилтън, Албон, Окон и Цунода. Нидерландецът се оплака от презавиване на колата и проблеми при смяна на предавките. В бокса на Алфа Таури пък бе Даниел Рикиардо. Австралиецът продължава възстановяването си след операция на лявата китка.

Хамилтън измести Льоклер от първото място, преди да бъде изпреварен от Перес. Норис на свой ред поведе, но неговото постижение отново бе записано с медиум. Зад него се наредиха Льоклер, Перес, Хамилтън, Сайнц, Верстапен, Цунода и Ръсел. Техните постижения бяха с хард. Тъй като трасето е все още „зелено“, пилотите допускаха грешки.

Норис остана начело след преполовяването на първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Британецът кара обновения болид на Макларън, докато Пиастри ще го направи следващата седмица. От Алфа Таури също имаха някои новости в своя автомобил. Междувременно някои вече започнаха да правят времена с меки гуми. В следващите беше развят жълт флаг заради появата на гущер на пистата.

Льоклер поведе в началото на последната третина на FP1 в Сингапур. Пилотът на Ферари записа 1:33.350 мин. с гуми софт. Зад него бяха Верстапен, Норис, Перес, Сайнц, Цунода, Ръсел, Хамилтън, Окон и Гасли. В същото време на трасето отново имаше гущер.

До края на първата тренировка за Гран при на Сингапур не настъпиха сериозни промени в подреждането. Следователно Льоклер финишира първи пред Сайнц и Верстапен. Четвърти завърши Норис, следван от Хамилтън и Ръсел. Място в челната десетка намериха още Перес, Алонсо, Цунода и Окон.