Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц най-вероятно ще вземе участие в Гран при на Австралия

Сайнц най-вероятно ще вземе участие в Гран при на Австралия

869
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Ферари предостави актуална информация за здравословното състояние на Карлос Сайнц. Очакванията са испанецът да се включи в предстоящата Гран при на Австралия. Скудерията също така потвърди, че Оливър Беърман отново ще бъде готов да замести Сайнц при нужда.

Сайнц не взе участие в миналото състезание в Джеда. Двукратният победител в състезанието беше диагностициран с апендицит, заради което трябваше да бъде опериран веднага. Така той пропусна оставащите два дни от рейс уикенда в Саудитска Арабия

На мястото на Сайнц застана резервният състезател на Ферари Оливър Беърман. Британският тийнейджър предизвика сензация благодарение на отличното си представяне зад волана на SF-24. Беърман даде 11-то време в квалификацията, а в състезанието финишира седми. По този начин той спечели първи точки в F1 с автомобил на Ферари.

Този уикенд предстои третия кръг за сезон 2024 в F1, който ще се проведе на пистата Албърт парк. Очакванията са Сайнц да вземе участие в целия състезателен уикенд. Вчера испанецът пристигна в Мелбърн. Утре той трябва да премине тестовете на ФИА, които трябва да установят дали физическото му състояние е достатъчно добро.

Днес от Ферари потвърдиха, че Сайнц вероятно ще се върне зад волана на SF-24 в Гран при на Австралия. Същевременно Беърман ще остане на разположение като резервен пилот, наред със задълженията си в F2 с отбора на Према.

„Очаква се Карлос Сайнц да се върне в автомобила, след като трябваше да пропусне Джеда заради апендицит. Той и съотборникът му Шарл Льоклер най-вероятно ще се борят в челото на колоната, както го направиха в първите два кръга“, се казва в съобщение на Ферари.

Междувременно Фредерик Васьор коментира предстоящия рейс уикенд в Австралия. Френският специалист вярва, че Ферари ще бъде вторият по сила отбор и в Мелбърн.

„Пистата Албърт Парк е любима на пилотите. Във Ферари винаги сме се радвали на голяма подкрепа там“, сподели Васьор. „Очакваме да бъдем силни на тази писта, на която може да се получи подобна подредба на местата, като тази в Джеда.“ Възнамеряваме да възприемем агресивен подход с цел да окажем натиск върху отбора [Ред Бул], който спечели първите две състезания“, добави директорът на Ферари.

Ферари е най-успешният конструктор на Албърт парк. Скудерията спечели надпреварите на това трасе през 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2007, 2017, 2018 и 2022 г. Последният успех беше дело на Шарл Льоклер. Тази година вероятността за победа е минимална, освен ако не се случи нещо с автомобилите на Ред Бул Рейсинг.