Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц не се е отказал от битката за титлата

Сайнц не се е отказал от битката за титлата

1859
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц не се е отказал от битката за титлата. Пилотът на Ферари приема реалността, която е наистина жестока. Въпреки всички проблеми, испанецът продължава да вярва в постигането на успех, дори и да има почти нищожни шансове за това.

След първите 13 кръга от сезон 2022 в F1, Макс Верстапен се намира на първа позиция във временното класиране. Световният шампион има аванс от 80 точки пред Шарл Льоклер и 102 т. пред Сайнц. При конструкторите Ред Бул води пред Ферари с разлика от 97 точки.

Въпреки безупречното представяне на Верстапен, немалка част от неговите успех бяха заради грешки на Ферари. Екипът от Милтън Кийс няколко пъти разполагаше с по-бавна кола от италианските си съперници от Маранело. От друга страна, правилните стратегически решения и добра надеждност на болида RB18 позволиха натрупването на толкова голяма разлика в класиранията.

Въпреки че шансовете на Ферари за титла стават все по-малки след всяка надпревара, Сайнц все още не е готов да хвърли кърпата и да се предаде.

„Мисля, че е ясно какво трябва да направим- трябва да спечелим състезанията, които Макс иска да спечели“, каза Сайнц.

„Получаването на тези 25 точки е от голямо значение за развоя на шампионата. Все още има много неща, които могат да се случат в челото на колоната.“

„Според мен винаги се води изключително оспорвана битка между Ферари и Ред Бул. Очаквам тя да продължи до края на сезона.“

Сайнц продължава да не губи надежда. 27-годишният испанец призна, че Ферари трябва да се надява на чудо и повече проблеми с надеждността в Ред Бул. Екипът от Милтън Кийнс също страдаше от технически проблеми в първите надпревари от сезон 2022 в F1.

„Може би в даден момент ще се нуждаем от малко помощ от Ред Бул по отношение на надеждността, както и от няколко отпадания. Дори и без тях може да се случи всичко. Битката за титлата остава отворена“, добави Сайнц.

„Това е правило номер едно в спорта- докато не стане невъзможно, трябва да продължаваш да вярваш и да се опитваш да спечелиш всичко, което можеш. В допълнение. трябва да даваш всичко от себе си, да се задържиш в борбата, докато статистиката вече не е по силите ти.“

Дотогава ще продължаваме да се опитваме, да се развиваме като отбор, да се усъвършенстваме. Всички неща, което научим тази кампания, може да ни бъдат от полза и през следващите няколко години“, завърши Карлос Сайнц.