Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц няма лоши чувства към Хамилтън: Аз бих направил същото на негово...

Сайнц няма лоши чувства към Хамилтън: Аз бих направил същото на негово място

1760
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира взаимоотношенията си с Люис Хамилтън. Пилотът на Ферари заяви, че няма лоши чувства към седемкратния световен шампион, който ще заеме неговото място в Скудерията през следващия сезон. Сайнц дори призна, че на „негово място би направил същото.“

Хамилтън ще се присъедини към Ферари през 2025 г. Следователно 39-годишният пилот напуска Мерцедес в края на тази година и ще приключи дългогодишния си престой в тима от Бракли.

Догодина седемкратният световен шампион ще си партнира с Шарл Льоклер. Състезателят от Монако удължи договора си с Ферари за поне още две години. В същото време настоящият ми съотборник Карлос Сайнц ще бъде освободен. Испанецът е принуден да си търси нов отбор, ако иска да остане на стартовата решетка от 2025 г. нататък

Сайнц призна, че е знаел за идването на Хамилтън преди официалното съобщение на 1 февруари. Испанецът обеща да даде всичко от себе си през последната си кампания с Ферари. Вчера двукратният победител в F1 коментира как се чувства след новината, че ще бъде освободен от Скудерията след старта в Абу Даби.

„Ами, от моя страна очевидно нямам лоши чувства към никого. Просто така работи този спорт“ сподели Сайнц. „Много уважавам Люис, успехите, които постигна, както и избора да се присъедини към Ферари. Аз бих направил същото на негово място.“

„Ферари е страхотен отбор. В някакъв момент към втората половина на кариерата или в нейния край, не знам къде е той в момента. Но със сигурност това е отбор, от който всеки би искал да бъде част.“

„Напълно разбирам, че там Люис има някой като Фред [Васьор, шеф на тима на Ферари], когото познава и с когото има добри отношения и на когото се доверява. Тогава има смисъл той да отиде във Ферари.“

„Както казах, няма лошо чувства. Лично [аз] се фокусирам върху бъдещето си, върху това къде ще отида и по-нататък. Междувременно [ще] продължа да давам всичко от себе си за този отбор до края на годината“, завърши Карлос Сайнц.

Интерес към услугите на Сайнц не липсва. Предполага се, че той може да отиде в Астън Мартин, Заубер и дори Мерцедес. Разбира се, може да се появят и други екипи, които биха подписали с него.

Същевременно Хамилтън каза, че е преживял една много трудна зима заради последните промени в своя мениджърски екип. Сега той отново работи със своя близък приятел Марк Хайнс

„Бих казал, че зимата беше трудна и много необичайна. [Имах] много дълбоки, дълбоки размисли през целия декември“, сподели Хамилтън.

„Сега просто работя по възстановяването на собствения си екип. Имам много неща, които искам да направя и знам точно какво искам. Въпросът е да намеря добри хора, които да добавя към екипа си и да се уверя че той е разнообразен. Това винаги е в основата на организацията, която се опитвам да създам“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън също така заяви, че възможността да премине във Ферари е преобърнала всичко „с главата надолу“. Тя е наложила повече работа зад кулисите, за да гарантира, че сделката с италианския тим е такава, каквато той иска.

„Януари беше… всичко се обърна с главата надолу по отношение на това кога дойде опцията с Ферари. Имах много време насаме, за да се уверя, че правя надлежна проверка и вземам правилното решение за себе си. В крайна сметка чувствам, че съм взел правилното решение“, обясни Хамилтън.

„Наистина съм развълнуван за бъдещето, но се вълнувам и от тази година. Надявам се, че [Мерцедес] ще спечели още един шампионат. Чувствам се горд, че съм бил част от този отбор. Имам принос за много от нещата, които въведохме, както и по отношение на това колко по-разнообразен е екипът и процесите, през които преминаваме. В дългосрочен план винаги ще бъда част от този процес и от това развитие, през което е преминал отборът“, завърши Люис Хамилтън.