Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Нямаше никакви индикации за проблем

Сайнц: Нямаше никакви индикации за проблем

5651
0
Карлос Сайнц, Гран при на Австрия 2022, Ферари
снимка: Спас Генев

Иван Тенчев, Ред Бул Ринг. „Просто нямам думи и не знам какво да кажа, защото това е голяма загуба за нас. Можехме да постигнем двойна победа за отбора днес. Нямаше никакви индикации от двигателя, че има някакъв проблем, и то толкова сериозен“, заяви разочарованият Карлос Сайнц след края на Гран при Австрия.

Испанският пилот настигаше Макс Верстапен, след като съотборникът му Шарл Льоклер задмина пилота на Ред Бул за трети път в надпреварата, когато тънка струйка дим се появи в задната част на болида му. Сайнц излезе в зоната за сигурност, а колата избухна в пламъци. Карлос направо скочи от нея, докато маршалите се опитваха да потушат пожара. Впоследствие каза, че още не е наясно какви точнно са щетите по колата, но изглежа не са малки.

снимки: Виктор Алекян

„Не знам наистина. Пожар, със сигурност има много щети“, продължи Сайнц

„Изпуснахме важни точки в борбата с Ред Бул. Можехме да намалин сериозно аванса им. Темпото ни днес бе налице. Износването на гумите бе по-малко, отколкото при съперниците. Трябва да обърнем страницата бързо и да продължим напред. Тежко е, но е ясно, че трябва да продължим да натискаме.“

В същото време Матия Биното коментира, че е доволен от втората поредна победа на Скудерията, но съжалява за това случилото се с Карлос. Той също така нямаше и сигурна оценка как се случи така, че днес Ферари-тата работиха по-добре с гумите от съперниците.

Шефът на Скудерията каза още, че не е напълно сигурен и какъв е бил проблемът с газта на Шарл Льоклер. Педалът не се връщаше напълно и пилотът трябваше някак да се справи с отворен дросел във фазите на спиране в последните обиколки. Той се обади, че е особено трудно преминаването през някои завои, но колата издържа до карирания флаг.