Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Разликата спрямо Ред Бул е огромна. Не мога да се сетя...

Сайнц: Разликата спрямо Ред Бул е огромна. Не мога да се сетя някой да е успявал да съкрати подобно изоставане

3338
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Дефицитът на Ферари SF-23 в един бърз тур спрямо Ред Бул RB19 е 0,2-0,3 сек и между 0,8-1 сек в състезателен режим според Карлос Сайнц.

„Малко сме изненадани, защото мислехме, че тази година сме се справили както трябва. Но стана очевидно, че капацитетът за развитие на Ред Бул е много по-висок, отколкото капацитетът за развитие на нашия проект. От там дойде изоставането ни. Сега трябва да реагираме, и то бързо. В противен случай ще избягат много напред“, коментира Сайнц в навечерието на Гран при на Австралия.

„В момента Ред Бул-ът има превъзходство навсякъде. В квалификация, състезание, в скорост на правите. Поведението на колата им е по-добро в средно- и нискоскоростни завои, справят се великолепно с управлението на гумите, при преминаването на бордюри и неравности. Това ясно показва, че трябва да променим нещо. Много доброто представяне в началото на миналия сезон ни накара да продължим да работим по тази концепция. Сега обаче според мен осъзнаваме, че Ред Бул има предимство навсякъде.“

„Анализът ни от първите няколко надпревари сочи, че няма някакви проблеми с колата. Просто е крайно непредсказуема в състезание. Много яде гумите. Така че трябва да подобрим цялостния пакет. Трябва да намерим начин да я успокоим. Хубавото е, че всички са наясно и имаме капацитета да реагираме. Не в краткосрочен, но поне в средносрочен план“, каза още Сайнц

Сайнц каза също така, че във Ферари сметнали реакциите на болида си за нормални вследствие на промяната в правилата за 2023 г. относно подовете.

„Мислехме, че сме компенсирали достатъчно загубите. Още на първия тест обаче веднага стана ясно, че други не са пострадали от промяната, а са дори много по-бързи в сравнение с миналата година. Това ни накара да се замислим дали не сме объркали нещо“, продължи испанецът.

„Вярно е, че разликата спрямо Ред Бул е огромна. Не мога да се сетя някой да е успявал да съкрати подобно изоставане, но ще опитаме. Ние сме Ферари. Всички у дома работят здраво. Ще сторим всичко по силите си. Междувременно имаме добрия пример на Мерцедес от миналата година. Те не бяха бързи, но взимаха точки, използваха максимално шансовете си и видяхте къде бяха в края на годината“, заяви още Сайнц.