Начало Избрани Сайнц: Сигурен съм, че аз и Шарл можем да се борим с...

Сайнц: Сигурен съм, че аз и Шарл можем да се борим с Макс

1398
0
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, снимка Ферари

Шарл Льоклер очаква Ферари да „играе стратегически“ ако се появи възможност за двойна победа по време на състезанието на Силвърстоун. Целта на Скудерията е да се върне в борбата за шампионската титла. Екипът от Маранело преживя няколко големи разочарования в последните няколко надпревара.

Неговият съотборник във Ферари Карлос Сайнц спечели първия си полпозишън в F1 по време на квалификацията на Силвърстоун. Испанецът изпревари със само 72 хилядни Макс Верстапен. Състезателят на Ред Бул бе възпрепятстван от жълти флагове по време на последния си бърз тур.

Те бяха причинени от Льоклер. Монегаскът се завъртя на излизане от завоя Чапъл в самия край на сесията. Победителят в Бахрейн и Австралия попадна на участък, в който има твърде много застояла вода.

Льоклер ще бъдемного щастлив“, ако Сайнц превърне полпозишъна си в първа победа. Въпреки че той смята, че приоритет е отборът да постигне двоен успех.

Затова той предположи, че екипът от Маранело може да се намеси и да „играе стратегически.“ Льоклер призна, че не е заслужавал да бъде на първа позиция в резултат на грешката си. В допълнение, той заяви следното:

Разбира се, ще бъда много щастлив, ако Карлос спечели състезанието.“

„Не крия, че и аз искам да спечеля. Най-важното е да завършим на първи и втори в състезанието, независимо от това какъв ще бъде резултатът.“

„Можем да играем стратегически и да разменим позициите си. Чувствам се уверен в автомобила, така че нека изчакаме и да видим какво ще се случи.“

Междувременно Сайнц се надява да се върне към баланса на автомобила, който имаше във втората тренировка в петък. По време на съботната третата свободна тренировка испанецът се оплака от проблеми във високоскоростните завои. Испанецът беше изненадан, че се е класира на полпозишън, защото не е имал достатъчно заряд в своята батерия в последната си бърза обиколка.

Сайнц се съгласи с мнението на Льоклер. Той заяви, че ще работи заедно със своя съотборник и ще се опита да се противопостави на състезателите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес.

„Съгласен съм. Трябва да работим като отбор, както го правихме досега през сезона.“

Сигурен съм, че аз и Шарл можем да се борим с Макс. Очевидно не трябва да забравяме за Серхио, който също ще атакува от четвъртото място. Ред Бул бяха много бързи в FP3. Въпреки това смятам, че ако работим заедно, можем да постигнем двоен успех.“

Шефът на Ферари Матиа Биното заяви, че въпрекистрахотния резултат, състезанието ще бъдеразлична картинаот квалификацията. Той добави, че яманикаква представаза това каква ще бъде оптималната стратегия за състезанието на Силвърстоун.

Биното заяви, че шампионатът все още е отворен, въпреки затрудненията с надеждността на силовия агрегат на Скудерията. Другият проблем е шестте поредни успеха на Ред Бул, които значително увеличиха техния аванс при конструкторите.

„Те спечелиха седем състезания [през този сезон], а ние само две“ каза Биното.“

„Имаше няколко старта, в които водехме и имахме проблем с надеждността. Ако всичко беше наред, можеше да грабнем още няколко успеха. Битката е доста оспорвана. Освен това все още остават доста надпревари до края на сезон 2022.“

Надеждността е проблем както за нас, така и за тях. Всяко състезание трябва да бъде завършено. Сега можем да продължим напред и да видим какво ще ни поднесе Гран при на Великобритания“, заключи Матия Биното.