Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Смятам, че Ред Бул отново ще бъде фаворит на повечето писти...

Сайнц: Смятам, че Ред Бул отново ще бъде фаворит на повечето писти до края на сезона

2212
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира проблемите на Ред Бул в последните състезания. Пилотът на Ферари вярва, че отборът от Милтън Кийнс продължава да е фаворит за титлата и очаква да бъде много силен на повечето писти до края на сезона.

Ред Бул изпитваше известни затруднения в последните три надпревари. Австрийският екип беше победен от Макларън в Маями. В Имола Макс Верстапен спечели, но беше сериозно притискан от Ландо Норис

Отборът от Милтън Кийнс се бореше доста сериозно в Гран при на Монако. Пистата в Монте Карло е уникална по рода си заради своите характеристики. Именно в Монако Ред Бул RB20 не се чувстваше никак комфортно и изоставаше от Ферари и Макларън. Така двамата пилоти на екипа остана извън топ 5 в съботната квалификация.

Верстапен остана шести в надпреварата в Княжеството, докато Серхио Перес отпадна. Същевременно Шарл Льоклер триумфира в домашната си Гран при. Зад него се наредиха Оскар Пиастри, Сайнц и Норис.

Слабото представяне в Монако наказа мнозина да вярват, че тази година борбата за титла ще бъде между три отбора. Сайнц обаче не е много сигурен. Испанецът вярва, че болидът на Ред Бул отново ще бъде много силен на по-обикновените писти в календара на Формула 1.

„Смятам, че Ред Бул отново ще бъде фаворит на повечето писти до края на сезона. Това казва здравият ми разум“, сподели Сайнц. „Надявам се да няма доминация, която виждахме доскоро. Но да, те са фаворити. Ред Бул ще има  много напрегната борба както с Макларън така и с нас. Според мен и трите екипа са на много сходно ниво.“

Монако на практика слага началото на средата на сезон 2024 в F1. Трасето беше доста подходящо за Ферари поради бавните завои, липса на дълги прави и трудни бордюри. Традиционно Скудерията винаги се представя много силно на улични трасета. По-рано тази година Льоклер остана трети в Джеда, докато Сайнц триумфира в Австралия. В Маями Льоклер отново беше на подиума. Очаква се колата на Ферари да се представя много силно на писти като Хунгароринг и Марина Бей.

В същото време Ред Бул беше много силен на писти като Сахир, Сузука, Шанхай и Имола. Очакванията са екипът да има трудности и в Канада заради характеристиките на пистата в Монреал. Но след това има трасета като Барселона и Ред Бул Ринг, където „Червените бикове“ отново се очаква да доминират

„Последните ни референции за нормални писта са Имола и Маями. Ако видя резултатите на тези две писти, то изглежда, че изоставаме с половин десета от Макларън и може би с една-две десети от Red Bull“, обясни Сайнц.

„Това все още означава, че всеки малък напредък, всеки малък ъпгрейд и всяко малко нещо, което внесем в автомобила, може да го превърне в потенциален претендент за победата в състезанието.“

„Винаги сме били силни в Монако и на друга класическа улична писта като Сингапур. Това показва силните страни на Ферари“, завърши Карлос Сайнц.