Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц спечели голф турнира на Нетфликс и счупи купата

Сайнц спечели голф турнира на Нетфликс и счупи купата

776
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц и Джъстин Томас спечелиха голф турнира, организиран от Нетфликс в навечерието на Гран при на Лас Вегас. Това бе първото спортно събитие, излъчвано пряко от Нетфликс. То се проведе на игрището на един от най-големите комплекси в Лас Вегас – Wynn Resorts. Wynn Golf Club всъщност е единственото такова игриКарлос Сайнц и Джъстин Томасще на прочутия Стрип. Участваха Сайнц, Ландо Норис, Алекс Албон и Пиер Гасли. Всеки от пилотите от Формула 1 имаше партньор – професионални играчи на голф.

В началото на събитието имаше прекъсване заради протест от организацията за защита на животните PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Активисти на PETA осъдиха състезание с кучета в Аляска. Причината да го направят точно на този голф турнир е, че Либърти Медия от години спонсорирала тази надпревара. В момента на нахлуването им на игрището Карлос Сайнц и Ландо Норис се отправяха към първа дупка заедно с партньорите си за състезанието. Те изпаднаха в искрено недоумение какво се случва, докато се намеси охраната.

Самият турнир бе определен по-скоро като хаотичен, отколкото като реално спортно събитие. Норис бе дисквалифициран на първата дупка заради това, че си наместваше топката. По игрището имаше доста тичане, а в един момент и въпроси защо количките са карани от професионалните играчи на голф, а не от едни от най-бързите автомобилни състезатели в света. Оценките също бяха разнопосочни – на някои им хареса, други бяха категорични, че цялото нещо е по-скоро глупаво.

След финала на турнира Сайнц получи купата и в стила на приятеля си Ландо Норис я счупи, докато празнуваше. Испанският пилот на Ферари се почувства неловко за разлика от партньора си в турнира, който явно искрено се забавляваше.