Начало Избрани Сайнц-старши: Привличането на Зайдл показва колко сериозно подхожда Ауди към F1

Сайнц-старши: Привличането на Зайдл показва колко сериозно подхожда Ауди към F1

1302
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Заубер

Карлос Сайнц-старши коментира влизането на Ауди в F1. Испанецът смята, че привличането на Андреас Зайдл показва колко сериозно подхожда германският производител към най-високото ниво на моторните спортове.

Ауди обяви влизането си в F1 през 2026 г. Тогава влизат в сила новите технически правила за задвижващите системи. Марката от Инголщат ще си партнира със Заубер Моторспорт. Швейцарската компания управлява отбора на Алфа Ромео и ще приключи партньорството си с италианския производител в края на следващата година.

Макар да влиза в световния шампионат след няколко години, Ауди вече започна да разширява инфраструктурата в базата си в Нойбург. Също така привлече и Андреас Зайдл. Германският инженер бе един от главните герои в последната размяна на шефове на отбори по-рано този месец. Досега Зайдл бе начело на екипа на Макларън. Има вероятност германците да привлекат и бившия ръководител на DTM Герхард Бергер.

Идването на Зайдл в Заубер/Ауди в крайна сметка се оказа не толкова изненадващ ход. Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун заяви, че е бил запознат с решението за германеца, като се има предвид предишната му работа във Волксваген Груп. Зайдл ръководеше предишната програма на Порше в клас LMP1 на световния шампионат за издръжливост.

„Не толкова отдавна Андреас беше назначен за бизнес мениджър на Макларън“, сподели Сайнц-старши.

„Привличането на Зайдл показва колко сериозно подхожда Ауди към F1. Той е гаранция за сериозна работа и успех в бъдеще. Всички видяхме какво направи с Порше в Льо Ман и как вдигна Макларън на крака“, добави трикратният победител в рали Дакар.

Британският отбор постигна общо осем подиума откакто Зайдл застана начело. Макларън дори спечели миналогодишното състезание в Монца. Това бе първа победа за екипа от Уокинг след близо 9 години.

Сайнц-старши също е част от семейството на Ауди. Испанецът кара единия от трите електрически автомобила RS Q e-tron, които участват в рали Дакар. В началото на следващата година той ще атакува четвърти успех в легендарната рали-рейд надпревара. В допълнение той вярва, че опитът на Зайдл ще бъде ценен, тъй като от Ауди ще се стремят да изведат Заубер в челото на колоната.

„Зайдл има добри връзки в групата на Фолксваген. Смятам, че той внася много опит в новата си работа и говори немски. Така всичко се съчетава. В крайна сметка подписването му със Заубер никак не ме изненада.“

„Всеки път, когато в Ауди поемат спортно предизвикателство, те са способни да спечелят в някакъв момент. Вярвам, че марката ще направи всичко, за да успее. От друга страна, в началото няма да им е никак лесно срещу толкова силна конкуренция в F1“, завърши Карлос Сайнц.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Audi Sport (@audisport)