Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц-старши: Въпрос на време е Ауди да постигне успех в F1

Сайнц-старши: Въпрос на време е Ауди да постигне успех в F1

718
0
Карлос Сайнц-старши , Лукас Крус
Карлос Сайнц-старши и Лукас Крус, снимка Ауди

Карлос Сайнц-старши коментира влизането на Ауди в F1 през 2026 г. 61-годишният пилот смята, че е „въпрос на време марката да постигне успех в шампионата“. Сайнц-старши също така вярва, че е съвсем нормално да обсъжда със сина си перспективите за перспективите на Ауди във Формула 1.

Сайнц-старши спечели рали Дакар 2024 преди няколко дни. Испанецът нямаше нито един етапен успех, но финишира първи в крайното класиране благодарение на своето постоянство.

Двукратният световен рали шампион донесе първи успех за електрифицирания прототип на Ауди. Германският производител се включи в Дакар през 2022 г. Сега Ауди най-накрая успя да триумфира в легендарната рали рейд надпревара

Не се знае дали Ауди ще се завърне в рали Дакар догодина. Има немалка вероятност германският производител да прекрати развитието на RS Q e-tron и да насочи всички ресурси към проекта за F1. В края на миналата година марката прекрати заводската си подкрепа в различни GT шампионати.

Ауди влиза в F1 през сезон 2026 заедно със Заубер. Отборът от Хинвил вече започна своята трансформация. Понастоящем Заубер (Stake F1 Team) разчита на Валтери Ботас и Гуаню Жу. Двамата има договори до края на тази година.

Почти сигурно Ботас и Жу да бъдат заменени през 2025 г. Сред спряганите бъдещи състезатели на Ауди са Естебан Окон, Карлос Сайнц-младши, Нико Хюлкенберг и други. Името на испанската звезда на Ферари продължава да бъде свързано с Ауди и заради факта, че неговият баща е част от семейството на марката от Инголщат.

Сайнц-младши неколкократно отхвърли всички спекулации относно Ауди. 29-годишният пилот даде да се разбере, че иска да остане във Ферари поне още 2 години. Испанецът дори се надява да подпише нов договор със Скудерията възможно най-скоро. Но от друга страна, наличието на собствения му баща в Ауди създава една интригуваща ситуация

„В Ауди винаги са сигурни [по отношение на успеха]“, каза Сайнц-старши след триумфа си в Дакар. „В края на краищата знам колко сериозно се отнасят към всеки проект. Също така знам добре какво означава прочутият немски манталитет на практика, както добрите, така и не толкова добрите му страни. Просто трябва да изпитваме голямо уважение към Фолксваген Груп и Ауди като част от нея.“

Сайнц-старши дори вече изглежда убеден в успеха на Ауди в F1 и продължи да сипе похвали по адрес на марката

„Всички знаем, че F1 е специален свят и аз много уважавам тази марка“, каза четирикратният победител в рали Дакар. „Въпрос на време е Ауди да постигне успех в F1. Нямам кристална топка, но в момента, в който Ауди реши да влезе във Формула 1, те вече предизвикват голямо уважение у мен благодарение на това.“

„Разбира се, има смисъл в дома на Карлос да се говори за това, което Ауди може да направи, още повече, че аз съм член на това семейство“, заключи Карлос Сайнц-старши.

Според източници в Италия, Сайнц-младши иска нов двугодишен договор. Скудерията обаче може да не е склонна да предложи това нещо на испанеца и да си запази опциите за 2026 г. Това в крайна сметка може да доведе до това испанецът да напусне Маранело в края на тази година.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Audi Sport (@audisport)