Начало Избрани Сайнц ще опита „няколко много интересни неща“ в Джеда

Сайнц ще опита „няколко много интересни неща“ в Джеда

1797
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц заяви, че иманяколко много интересни неща, които да опита“ в Джеда. Испанецът иска намали разликата със съотборника си във Ферари Шарл Льоклер.

Победителят в Гран при на Бахрейн водеше успешната атака на Скудерията в Сахир. Състезателят от Монако извлече максимума от новия F1-75 на италианската компания, докато Сайнц не успя напълно да покаже темпото на колата на Ферари.

Сайнц оправда изоставането си спрямо Льоклер с липсата на усещане за новото поколение автомобили в F1. Tой се чувства окуражен от представянето си, въпреки всички недостатъци.

Искам да кажа, че бях точно където трябва, когато се борех за полпозишъна в квалификацията. Това беше добра новина за мен, заради липсата на усещане за този автомобил и липсата на разбиране, която чувствам, че имам“, каза Сайнц.

„Радвам се, че все пак успях да направя няколко много силни обиколки в квалификацията, които почти ми осигуриха полпозишън. Все още трябва да работя върху настройките, и върху разбирането на автомобила.“

Карлос Сайнц е направи равносметка на първия си състезателен уикенд заедно с инженерите си. Той заяви, че са се появили няколко теории за причините, поради които е бил изпреварен от Льоклер.

През тези дни направих анализ с моите момчета. Имахме няколко много интересни теории и няколко много интересни неща, които да опитаме тук“, каза той.

Не мисля, че това ще е въпрос на едно състезание. Ситуацията е същата като миналата година. Малко по малко се откъсвам от нея. Искам да постигна по-добри резултати до пристигането на F1 е Европа.“

Но също така се нуждаем от повече проби. Не знам дали състезанието в Бахрейн е било еднократен случай. Изведнъж може да се върна там, където трябва или където очаквам да бъда. Нека видим. Все още е рано да се правят дългосрочни прогнози.“

Според Сайнц, високоскоростната писта в Джеда, която се простира покрай брега на Червено море, бързо ще подчертае нивото му на увереност за втория кръг от сезон 2022 в F1.

„Колкото повече време прекарвам в автомобила, толкова по-бързо ще го разбера и ще имам повече шансове да го настроя според моите предпочитания“, заяви пилотът на Ферари.

Това ще бъде важен тест, защото пистата в Джеда изисква много високо доверие в болида. Трябва ми увереност, за да бъда по-бърз и близо до стените тук. Уикендът в Саудитска Арабия ще покаже и ще ми подскаже колко съм уверен.“

Договорът на Сайнц с Ферари изтича в края на тази година. Очаква се испанският състезател да удължи своето споразумение в най-скоро време.