Начало Избрани Сайнц: Така и не успях да вляза в ритъм на мократа писта...

Сайнц: Така и не успях да вляза в ритъм на мократа писта Марина Бей

681
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц се качи на подиума след края на вчерашната Гран при на Сингапур. Пилотът на Ферари потегли от четвърта позиция и се справи с Хамилтън след изгасването на червените светофари. Испанецът сподели, че така и не е успял да намери правилния ритъм на мокрото улично трасе. Това доведе до сериозното му изоставане от победителя Серхио Перес и съотборника му Шарл Льоклер.

Сайнц завърши на повече от 15 сек. зад пилота на Ред Бул преди той да получи 5-секундно наказание. По време на състезанието състезателят на Ферари е усещал липсата на достатъчно сцепление в предната част на автомобила F1-75. Също така той отново не е останал впечатлен от състезателното темпо на своя болид.

„Беше малко странно. Бях бърз през целия уикенд. Скоростта ми бе много добра при всякакви условия. Въпреки това в първия стинт с гуми интермедия загубих предните гуми много бързо и не можех да натискам. Борех се с баланса на автомобила и не намирах достатъчно сцепление“, сподели Сайнц.

„Така и не успях да вляза в ритъм на мократа писта Марина Бей. Не можех да се боря с първите двамата защото постоянно имах някакви проблеми с болида.“

„Исках да мина на сликове възможно най-скоро, за да се опитам да възстановя част от темпото. Към края на състезанието успях да наваксам изоставането си. Честно казано, вече беше твърде късно да направя нещо повече. Тази седмица в Япония ще се опитаме да повторим същото нещо.“

„В крайна сметка трябваше да се задоволя с третото място. Признавам, че нямах голям увереност в автомобила. Хубавото е, че не направих никакви грешки,  върнах автомобила вкъщи и бях бърз към края на състезанието. В допълнение успях да натрупам повече увереност и да увелича разликата си пред Норис“, добави пилотът на Ферари.

Неблагоприятните метеорологични условия в Сингапур доведоха до съкращаване на надпреварата с няколко обиколки заради двучасовия лимит на F1. Сайнц вярва, че неделната нощ е била изключително дълга и уморителна.

„Безумно е колко време отнема карането тук. Продължаваме да правим обиколки, а ти гледаш състоянието на пистата. На някои места сухата линия все още не се появява и тя [колата] продължава да се пързаля много. Това определено е нещо, което трябва да се има предвид за в бъдеще, защото тази писта е доста уникална в това отношение“, завърши Карлос Сайнц.


„Разочаровани сме от резултата във вчерашното състезание. От доста време насам преследваме победа и вчера бяхме толкова близо до нея. Въпреки това събрахме добър брой точки благодарение на второто и третото място. Като цяло уикендът беше труден за управление, но автомобилът работеше добре и на мокро, и на сухо“, каза Матия Биното.

„Тук, в Сингапур, Ферари показа, че е преодоляла трудностите от Спа и Зандвоорт. Успяхме да се върнем в правилния път, което е добро предзнаменование за предстоящите състезания“, допълни шефът на Скудерията.