Начало Избрани Сайнц: Това е много специален ден, който никога няма да забравя

Сайнц: Това е много специален ден, който никога няма да забравя

1453
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц спечели изключително хаотичното състезание на Силвърстоун. Пилотът на Ферари потегли от полпозишън и успя да запази хладнокръвие въпреки грешката в началото на надпреварата. Испанецът спечели от колата за сигурност, след като влезе в бокса и сложи чисто нов комплект меки гуми. После Сайнц изпревари Льоклер и за пръв път пресече финала за като победител от F1. Това бе 150-тото участие на испанският състезател в световния шампионат.

„Не знам какво да кажа. Невероятно е. Това е много специален ден, който никога няма да забравя“, сподели Сайнц веднага след края на състезанието.

„Успях да запиша победа в 150-ия си старт в F1, карайки болид на Ферари на пистата Силвърстоун. Целият уикенд бе специален за мен.“

Сайнц призна, че е имал трудности с баланса и е бил под напрежение от Верстапен в началната фаза на състезанието.

„Не беше лесно. Имах доста трудности с баланса, особено в първия стинт с гуми медиум. Макс ни накара да много да натискаме при висока скорост. Заради това допуснах грешка.“

Въпреки всичко това аз продължавах да вярвам, че тази победа е все още възможна. След това изведнъж автомобилът за сигурност ми даде възможност да се върна в състезанието. Можете да си представите как бях нервен в началото, как се борех и след това как записах победа,“ добави Сайнц.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер остана на четвърта позиция. Състезателят от Монако изглеждаше фаворит за успеха след като го изпревари и отвори комфортен аванс. От Скудерията решиха да го оставят на трасето въпреки безплатния бокс по време на период на сейфти кар. Така Льоклер загуби позиции от Сайнц, Перес и Хамилтън.

„Бях с твърдите гуми, докато всички други караха със софт, така че се доста се борих. Дадох най-доброто от себе си, но то не беше достатъчно“, каза Льоклер.