Начало Избрани Сайнц все още опитва да се справи с болида на Ферари

Сайнц все още опитва да се справи с болида на Ферари

1552
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц заяви, че все още се бори да се справи с болида на Ферари F1-75, признавайки, че трябва да мисли нестандартно, за да подобри представянето си зад волана на автомобила на италианците.

Досега през сезона Сайнц беше постоянно изпреварван от съотборника си в Скудерията Шарл Льоклер. Усилията му да подобри скоростта си често водеха до грешки и излизания извън пистата. Поради това той имаше инциденти в Австралия, Имола и Маями.

В Испания Сайнц се класира трети, изоставайки с 0.416 сек. от Льоклер, който спечели полпозишън. Испанецът направи слаб старт и изгуби позиции от Джордж Ръсел и Серхио Перес на старта. После премина през чакъла в седмата обиколка и замърси своите гуми и автомобил.

За щастие, пилотът на Ферари успя да се измъкне от зоната за сигурност и в крайна сметка стигна до четвъртата позиция. Въпреки това, новият болид на италианската компания създава доста затруднения за Сайнц. Испанецът заяви, че всеки път кара на ръба при влизането в завоите.

Това ми дава изцяло ново предизвикателство в кариерата ми в F1. Налага ми се да мисля и шофирам нестандартно. С това идват и грешките. Научавам много нови неща и свеждам глава надолу, за да се опитам да се преборя с това и да го обърна в моя полза възможно най-скоро“, обясни Сайнц.

„Можете да видите от камерите, че все още не съм на ниво с автомобила в сравнение с миналата година и не карам естествено. Автомобилът е малко прекалено остър за моя вкус. Това е начинът, по който се случват нещата.“

Можете или да се адаптирате, или да приведете автомобила си в малко по-подходящ вид. Както и да е, тези две неща отнемат време, знания и опит, изискват много проби и грешки. В момента съм точно в такъв процес, Ще се опитам да поправя нещата възможно по-скоро.“

Сайнц призна, че резултатите на Льоклер зад волана на Ферари F1-75 не му оставят никакви оправдания. Испанецът трябва да се справи с проблемите си и да се научи да владее чистокръвния автомобил на Скудерията.

В същото време от лявата ми страна е човек, който върши отлична работа като Шарл с този автомобил“, каза Сайнц.

Той кара на много високо ниво, постига впечатляващи времена за обиколка, има впечатляващ начин на шофиране. Аз мога само да му се възхищавам и да се опитам да му подражавам в някои отношения. Също така искам да съм по-бърз от него в някои области.“

Понякога се случва така. Като пилот трябва да преминеш през определен процес и да предизвикаш себе си“, завърши Карлос Сайнц.