Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Ясно е, че няма да съм на 100% след 10 дни...

Сайнц: Ясно е, че няма да съм на 100% след 10 дни в леглото

1315
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц се чувства готов да се върне на писта, след като пропусна по-голямата част от уикенда за Гран при на Саудитска Арабия. Испанският пилот трябваше да претърпи спешна операция от апандисит в Джеда. Той премина тестовете на ФИА в Мелбърн и ще кара тази седмица на Албърт парк, но призна, че едва ли ще е на 100% във форма.

„Чувствам се готов. Направих всичко възможно, за да се възстановя. Не можете да си представите усилията и логистиката, и всичко, което сторих, за да съм във форма за това състезание. Много съм доволен от прогреса си, а сега е време да скоча в колата и да проверя как се чувствам“, коментира пилотът на Ферари.

„Ясно е, че няма да съм на 100%, защото 10 дни си бях в леглото. Не е като да съм тренирал, работил или подготвял по нормалния начин за уикенда в продължение на 10 дни“, продължи Сайнц

„Но съм в достатъчно добра форма да се състезавам. Нямам никакви болки, никакви лоши симптоми. Пак мога да направя силен уикенд. Целта е да изправим Ред Бул пред предизвикателство“, допълни испанският състезател.

Оливър Беърман е резерва за Ферари и в Мелбърн, ако нещо принуди Сайнц да пропусне и този старт.

„Връщането ми на писта толкова скоро след операция е възможно благодарение на направения от медицината прогрес през последните 20-30 години. Когато са оперирали баща ми, са те рязали. Сега всичко е лапароскопия – правят само три малки дупчици, а това улеснява и ускорява възстановяването от два до три пъти. Лекарите ми казаха след операцията, че ще имам 14 дни, докато дойде време пак да седна в колата и положението ще е малко на ръба, но има шанс да се върна на писта. Да, те не знаят какви са натоварванията и силите в F1. Но като се има предвид как се чувствам в момента, мисля, че ще мога да се справя“, каза още Сайнц.

След операцията си в Джеда Карлос младши публикува свой кадър от болницата заедно със снимка на баща си Карлос старши от времето, когато двукратният световен рали шампион е претърпял хирургическа намеса по същата причина.