Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц №1 в сутрешната сесия, Фетел катастрофира

Сайнц №1 в сутрешната сесия, Фетел катастрофира

2880
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Карлос Сайнц с Макларън постигна най-добро време в сутрешната сесия от 6-ия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Испанецът записа рекорден резултат за изпитанията досега. С гумите C4 той спря хронометрите на 1:17.144 мин.

Сесията обаче отново не мина без проблеми за екипа от Уокинг. Веднага след като даде най-доброто време, Сайнц спря на изхода на бокса заради падане на водното налягане. Много повече неприятности обаче имаха във Ферари. Себастиан Фетел завърши с 2-о време (1:18.195 мин с гумите C3), но катастрофира 2 часа и половина след началото.

Германецът излетя с висока скорост от завой 3 и се удари в предпазните огради. От тима обявиха, че става въпрос за механичен проблем, а не за грешка на пилота. Фетел беше откаран и в медицинския център за проверка на здравословното му състояние.

Трети в сесията се нареди Макс Верстапен с Ред Бул, който с C3 записа 1:18.395 мин. На половин секунда след него остана Валтери Ботас с Мерцедес, който също постигна най-доброто си време със средните по твърдост гуми. Финландецът направи най-много обиколки от всички пилоти – 75, след като вчера порпусна почти цялата следобедна сесия.

В подреждането следват Дани Квят с Торо Росо и Кими Райконен с Алфа Ромео. Последен завърши Даниел Рикиардо с Рено, но той правеше дълги серии от обиколки с много гориво и твърди гуми C1.