Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Да се борим с Ред Бул и да сме пред Ферари...

Сайнц: Да се борим с Ред Бул и да сме пред Ферари е като победа

2338
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц пред Албон, снимка: Макларън

Карлос Сайнц определи 5-ото си място като победа за себе си и екипа на Макларън в Гран при на Япония. И причината за това е фактът, че испанецът се бори за позиция с Алекс Албон от Ред Бул и успя да завърши пред Шарл Льоклер с Ферари. От това Сайнц е останал много горд.

Карлос поддържаше много силно темпо и дълго време се движеше пред Албон. С по-свежите си гуми в края пилотът на „биковете“ изпревари Сайнц. Льоклер обаче не успя да мине пред пилота на Макларън, а след наказанията си от общо 15 секунди бе класиран 7-и.

„Може би това класиране беше малко по-специално от другите, заради темпото, което имахме, каза Сайнц. – Беше невероятно да чувстваш как колата работи наистина добре в първия сектор. Льоклер не можеше да върви с моето темпо.

Бяхме в състояние да задържим автомобил на Ферари зад нас и да се движим със скоростта на Албон. Това се случва за първи път тази година. Когато имаш кола на Ферари зад себе си на 10 сек, обикновено тя е с по няколко секунди на обиколка по-бърза.

Започваш да си мислиш, че тя ще те настигне. А трябваше и да пазя гумите си. Когато обаче от тима ми изискаха да натисна, повиших темпото си с 0.5 сек на обиколка. Льоклер беше по-бърз в началото, но след това гумите му се износиха и той се отказа.“