Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц допринася за новия дух във Ферари

Сайнц допринася за новия дух във Ферари

ClubS1, брой 247

1779
0

Присъединяването на Карлос Сайнц към екипа на Ферари този сезон съвпадна с техническия скок, който Скудерията направи

„Черните кончета“ изглеждат променени, по-пъргави, с повече енергия. Едно специално интервю с испанеца ни дава перспектива към по-младежкия му дух, към предпочитанията му. Те в не малка степен допринасят за новата атмосфера в тима с почти връстника му Шарл Льоклер.

Погледнахме и към някои от техническите промени, които помагат на тима от Маранело като Z-изрязването на подовете. То не е техен патент, но добре го усвоиха и им помогна за добрите резултати.

 

В центъра на техническите ни теми и в този брой обаче отново са Ред Бул и Мерцедес със спецификата на техните болиди и динамиката на развитието им, с анализите, че май по-хоризонталното шаси на „черните стрели“ дава повече предимства при отварянето на DRS например…

Формула 1 обаче никога не е била само техника или пилотски умения, а съвкупност от световен бизнес, технологии

В този брой обърнахме специално внимание на една от най-модерните теми в света днес – намаляването на вредните въглеродни емисии. На пръв поглед изглежда абсурдно моторен спорт да бъде лидер в тази област, но се оказва, че за 9 месеца сезон, с цялото си развитие Формула 1 замърсява по-малко от олимпиада или световно първенство по футбол!

Една от най-важните новини през последния месец бе сключването на договор за домакинство с Маями. Освен подробности за него и трасето по булевардите в града се върнахме и малко назад в годините към легендарните писти в Щатите като Уоткинс Глен, Себринг, Лонг Бийч, Детройт и т.н. Спомняме си и за първия болид, спечелил конструкторския шампионат във Формула 1, а новият инженер на Фернандо Алонсо хвърли светлина върху работата си с испанеца.

Жените до пилотите от F1
Жените до пилотите от F1

Гран при винаги е бил и свят на блясък, красиви момичета около пистите и логично преди най-лъскавото състезание в Монако решихме да погледнем към спътниците в живота на настоящите звезди с дебютния материал на Калина Асенова.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Благодаря за интереса,
Иван Тенчев