Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц доволен, че е завършил пред пилот на Ред Бул с чиста...

Сайнц доволен, че е завършил пред пилот на Ред Бул с чиста скорост

1478
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Спас Генев

Карлос Сайнц е останал много доволен от това, че е завършил пред пилот на Ред Бул с чиста скорост по време на Гран при на Унгария.

Испанецът финишира 5-и, като остави зад себе си Пиер Гасли. По думите му битката между двамата е била много напрегната, но Карлос е контролирал ситуацията.

Още на старта той изпревари Гасли, като бе с по-бързите гуми софт срещу медиум за Пиер. След това спечели позиция след питстопа на Ботас за ново предно крило. А в края задържа пилота на Ред Бул, записвайки второ поредно 5-о място.

„Беше нормално състезание, в което показахме страхотно темпо, каза Сайнц. – Завършихме на 5-о място отново. Но този път усещането е много по-добро. Изпълнихме перфектно всичко в надпреварата. Във втората част беше напрегнато, като трябваше да задържа Гасли. Успях да финиширам пред кола на Ред Бул с чиста скорост.“

Самият Гасли бе далеч от скоростта на съотборника си Верстапен. Той бе затворен с една обиколка от него. „Беше трудно състезание. Имах силен ден в петък, като уикендът започна добре, обясни Пиер. – Но от 3-ата свободна тренировка загубих много скорост и имах трудности със сцеплението.

Квалификацията беше трудна, като не постигнах максималния резултат. Нямах темпото да се боря с пилотите в челото. В състезанието беше същото, като на старта превъртях гумите, което също не ми помогна. Трябва да разберем защо загубихме толкова много скорост.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.