Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц доволен, че е завършил пред пилот на Ред Бул с чиста...

Сайнц доволен, че е завършил пред пилот на Ред Бул с чиста скорост

1492
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Спас Генев

Карлос Сайнц е останал много доволен от това, че е завършил пред пилот на Ред Бул с чиста скорост по време на Гран при на Унгария.

Испанецът финишира 5-и, като остави зад себе си Пиер Гасли. По думите му битката между двамата е била много напрегната, но Карлос е контролирал ситуацията.

Още на старта той изпревари Гасли, като бе с по-бързите гуми софт срещу медиум за Пиер. След това спечели позиция след питстопа на Ботас за ново предно крило. А в края задържа пилота на Ред Бул, записвайки второ поредно 5-о място.

„Беше нормално състезание, в което показахме страхотно темпо, каза Сайнц. – Завършихме на 5-о място отново. Но този път усещането е много по-добро. Изпълнихме перфектно всичко в надпреварата. Във втората част беше напрегнато, като трябваше да задържа Гасли. Успях да финиширам пред кола на Ред Бул с чиста скорост.“

Самият Гасли бе далеч от скоростта на съотборника си Верстапен. Той бе затворен с една обиколка от него. „Беше трудно състезание. Имах силен ден в петък, като уикендът започна добре, обясни Пиер. – Но от 3-ата свободна тренировка загубих много скорост и имах трудности със сцеплението.

Квалификацията беше трудна, като не постигнах максималния резултат. Нямах темпото да се боря с пилотите в челото. В състезанието беше същото, като на старта превъртях гумите, което също не ми помогна. Трябва да разберем защо загубихме толкова много скорост.“