Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц младши: Имам много да уча докато стигна до F1

Сайнц младши: Имам много да уча докато стигна до F1

58
0
Карлос Сайнц младши

Карлос Сайнц младши имаше възможността да кара болид от Формула 1 за първи път по време на изпитанията на пистата Силвърстоун от 17 до 19 юли. Той бе зад волана на автомобила на Торо Росо в четвъртък, а в петък до обяд караше колата на Ред Бул. 18-годишният испанец определи преживяването си като печалба от тотото. Той обаче признава, че все още е далеч от Формула 1, защото има много за учене:

През януари дори не очаквах да прекарам ден в Торо Росо или дори в кола от Формула 1 през тази година, не беше в плановете ми. Това увеличи увереността ми в себе си и е стимул да продължавам да се развивам във всички сфери. Аз обаче все още съм на 18 години, млад съм и няма начин да отида във Формула 1 догодина. Не бързам. Търпелив съм и знам, че имам да извървя дълъг път. Участието в тест на Формула 1 не означава, че ще съм пилот от F1. Приемам нещата спокойно и ще продължавам да се развивам.

Карлос Сайнц младши е част от програмата на Ред Бул за развитие на млади състезатели и в момента кара в сериите GP3 за отбора на Арден (основан от шефа на екипа на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер), където се намира на седмо място в генералното класиране. Испанецът призна, че с удоволствие би приветствал и втори тест с болид от Формула 1:

Навъртях общо около 60-70 обиколки с кола от Формула 1. Все още съм твърде млад. Трябва да придобия още зрялост и скорост. Надявам се да имам още една възможност да тествам автомобил от Формула 1. Би ми харесало много, защото след като опиташ, е трудно да го забравиш. Карането на Ред Бул-а беше като да спечеля от лотарията. Формула 1 е единствената ми мечта и цел. Мечтая да стана пилот от Формула 1 и може би един ден шампион. Аз съм дори по-мотивиран след изпитанията.